Scandalul Ashley Madison. The Impact Team, ?avocatii incornoratilor? [1]

Un grup de pirati care se prezinta The Impact Team a publicat pe web datele personale a peste 33 milioane de utilizatori ai site-ului Ashley Madison, specializat in intalniri extraconjugale

. Pe lista, nume celebre...

FBI a confirmat ca ancheteaza acest pirataj care prin amploarea si confidentialitatea informatiilor – simplul fapt ca cineva detine un cont  in acest serviciu poate deveni problematic fata de anturajul sau – este unul din cele mai importante acte de piraterie informatica din istoria site-urilor de intalniri. Profilurile, identitatile, fantasmele si preferintele sexuale a 33 milioane de abonati ai site-ului de intalniri adultere Ashley Madison, ca si adresele de e-mail sau numerele de telefon se afla pe internet din 20 august, spre deliciul internautilor curiosi si disperarea sau furia utilizatorilor site-ului.

Ashley Madison a suferit un atac informatic si furtul datelor numerosilor sai utilizatori in urma cu o luna de catre un grup numit The Impact Team, care ameninta ca va publica dosarele clientilor, fotografiile nud si conversatiile daca site-ul nu se inchide. Ei si-au pus amenintarile in practica in noaptea de marti 20 august. Scandalul este urias avand in vedere ca pe lista clientilor figureaza nume din Administratia americana, din institutii militare de varf sau numerosi functionari canadieni. In furtul masiv de nume ai utilizatorilor Ashley Madison figureaza si sute de presupusi angajati federali, de provincii si municipalitati canadiene. Unele date duc spre anul 2004, ceea ce sugereaza ca unele adrese de e-mail s-ar putea sa nu mai fie active.

Lista include si peste 170 de adrese e-mail asociate Fortelor armate canadiene si alte sute de adrese de ministere si agentii federale, incluzand ministerul Justitiei, Lucrarilor publice si Jandarmeriei regale din Canada. Cel putin un deputat federal a fost identificat dupa nume si sunt inregistrate si mai multe adrese atasate Senatului.

Reputatie dubioasa

\'Viata este scurta. Luati-va un (o) amant(a)\'. Cu sloganele sale soc, Ashley Madison, site de intalniri destinat persoanelor casatorite care cauta relatii extraconjugale, si-a creat rapid o reputatie dubioasa, alimentata de o publicitate provocatoare, servicul online revendicandu-se explicit ca \'lider mondial al intalnirilor extraconjugale discrete\'.

Cu 33 de milioane de inscrisi revendicati, Ashley Madison este principala filiala a grupului Avid Life Media, cu baza la Toronto, Canada, care avea in vedere intrarea la Bursa pentru a obtine 180 de milioane euro pentru a se dezvolta, in special in Asia. Cu serviciile sale utilizate in principal in America de Nord, grupul afisa o cifra de afaceri de 105 milioane euro si viza o valorizare de un miliard de dolari. Intrarea la Bursa pare acum putin probabila.   

Sistem navigatie portabil redus pana la 369 lei comenteaza /* (c)
Publicat de : ---
Data publicării: 25 Aug 2015 - 06:24
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49081&titlu=Scandalul_Ashley_Madison__The_Impact_Team__?avocatii_incornoratilor?