Dragnea i-a AMANAT Codul Fiscal lui Ponta. Reactia premierului [1]

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat luni, la finalul sedintei Coalitiei, ca PSD cere amanarea dezbaterilor parlamentare privind Codul Fiscal si doreste o reuniunea a liderilor partidelor parlamentare pentru joi, astfel incat sa se ajunga la o decizie politica

.

Propunerea este ca joi sa fie o intalnire a partidelor parlamentare pentru a lua o decizie politica in privinta Codului Fiscal, astfel incat acesta sa fie modificat in sesiunea parlamentara ordinara, a spus Liviu Dragnea, aratand ca practic nu se mai poate vorbi despre sesiune extraordinara.

"Propunerea noastra este ca in aceasta saptamana, posibil joi, sa avem o intalnire a liderilor partidelor politice ca, pe baza discutiilor tehnice, sa luam o decizie politica astfel in sesiunea normala (n. r. - parlamentara) sa luam o decizie in privinta Codului fiscal. Practic nu mai putem vorbi de o sesiune extraordinara a Parlamentului", a adaugat Dragnea.

Dragnea a mai explicat ca nu se poate lua o decizie pe acest subiect fara o discutie la nivel politic.

"A fost o intalnire tehnica in care au fost specialisti de la toate partidele, urmeaza sa se ia o decizie politica in cadrul tuturor partidelor. Nu putem lua o decizie politica astazi, este un subiect important", a declarat Dragnea.

Ponta: Eu mi-am facut datoria

La scurt timp, la iesirea de la sedinta PSD, premierul Victor Ponta a declarat ca el si-a facut datoria si a pus pe masa partidelor un Cod Fiscal foarte bun, adaugand ca nu este deranjat de amanarea dezbaterii parlamentare referitoare la reexaminarea Codului.

"Eu mi-am facut datoria, am pus pe masa partidelor un cod foarte bun si sunt convins ca pana la urma va fi votat", a declarat Victor Ponta, adaugand ca liderii partidelor parlamentare nu au decat sa se intalneasca pentru a discuta reexaminarea Codului Fiscal.

Intrebat daca il deranjeaza amanarea dezbaterii parlamentare privind reexaminarea Codului Fiscal, Ponta a spus: "Deloc, Doamne fereste, de ce, daca se ajunge la adoptarea Codului Fiscal cu reducerea de 20 la suta, as fi cel mai fericit".

Ponta a mai spus ca, dupa adoptarea Codului Fiscal, ar urma sa se discute despre un nou acord cu FMI.

Oprea: Nu pot sa spun altceva decat a spus colegul meu Dragnea

Presedintele UNPR Gabriel Oprea a sustinut punctul de vedere al lui Dragnea, apreciind ca este normal ca dupa intalnirea tehnica a reprezentantilor partidelor sa urmeze discutii la nivelul liderilor, aratand ca si copresedintii PNL au spus acest lucru.

"Nu pot sa spun altceva decat ce a spus colegul meu, domnul presedinte Dragnea. Au fost discutii tehnice intre specialisti. Si UNPR a sustinut ca e nevoie de discutii tehnice intre partide, urmeaza sa ne intalnim si cu colegii din opozitie, la nivel de presedinti de partide parlamentare, si sa luam o decizie politica", a precizat Oprea, intrebat despre amanarea discutiilor pe Codul fiscal anuntata de presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea.

El a adaugat ca si copresedintii PNL Vasile Blaga si Alina Gorghiu au spus ca dupa intalnirea tehnica, urmeaza discutii la nivelul liderilor.

"Chiar si PNL a spus, si domnul Blaga si doamna Gorghiu, ca dupa o intalnire tehnica urmeaza discutii la nivelul liderilor. Este o chestiune normala, s-au intalnit specialistii acum urmeaza intalnire intre presedintii de partide parlamentare. Chiar toate partidele au propus ca dupa aceste discutii tehnice sa urmeze intalnirea fireasca intre liderii politici pentru a se lua o decizie", a sustinut Oprea.

Gorghiu: Acordul fortelor politice este fundamental

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, dupa ce PSD a anuntat ca cere amanarea dezbaterilor privind Codul Fiscal, ca acordul fortelor politice este fundamental, remarcand cu "satisfactie" ca, pentru prima data, Coalitia de guvernare se disociaza de "heirupismul" lui Ponta.

"In urma cu o luna, am facut un apel catre partidele politice pentru o noua abordare a temelor mari, care privesc viitorul Romaniei. Am propus celorlalte forte politice sa iesim din logica electorala si sa adoptam, prin consens politic, decizii pe care niciunii sa nu le putem contesta a doua zi sau anul urmator. Este imbucurator faptul ca discutiile pe tema Codului Fiscal urmeaza aceasta logica: am inceput cu intalnirea tehnica dintre partide si, asa cum este firesc, continuam cu discutia la nivel politic, cea care va genera consensul pe aceasta tema. Dezideratul de la care pornim: un Cod Fiscal aplicabil cel putin 10 ani. Cu un asemenea obiectiv, acordul intre fortele politice este fundamental", a scris copresedintele PNL, pe pagina sa de Facebook.

Gorghiu a mai spus ca nevoia unei discutii politice s-a demonstrat si prin faptul ca "astazi, comisiile parlamentare in care PSD are majoritatea au votat impotriva cererii de reexaminare a Codului Fiscal, deci a intelegerii din urma intalnirii tehnice a partidelor. Cel mai probabil, acelasi lucru s-ar fi intamplat si in plen".

"Remarc cu satisfactie ca pentru prima data, Coalitia se disociaza de heirupismul lui Victor Ponta in ceea ce priveste masurile guvernamentale. Am incredere ca aceasta schimbare de atitudine este doar inceputul. Pe masura ce fortele politice vor gasi o cale de discutie si pe celelalte subiecte de interes major, incepand cu salarizarea in sistemul bugetar, populismul prim-ministrului va fi izolat", mai scrie Gorghiu.

Sesiunea extraordinara, anulata

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a anuntat, luni, ca sesiunea parlamentara extraordinara referitoare la Codul fiscal se anuleaza pentru ca membrii Comisiei de buget nu au reusit sa elaboreze un raport.

"Sesiunea extraordinara nu se va putea tine, vom amana pentru saptamana viitoare, cand va fi sesiune ordinara, dezbaterea pe marginea sesizarii facute de presedintele Klaus Iohannis", a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Decizia Senatului vine la scurt timp dupa ce presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a anuntat, la finalul sedintei Coalitiei, ca PSD cere amanarea dezbaterilor parlamentare privind Codul Fiscal si doreste o reuniune a liderilor partidelor parlamentare pentru joi, astfel incat sa se ajunga la o decizie politica. De asemenea, sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, programata pentru luni, ora 13.30, a fost anulata.

Parlamentul a intrat, incepand de luni, in sesiune parlamentara extraordinara pentru dezbaterea cererii de reexaminare a Codului Fiscal, formulata de presedintele Klaus Iohannis.

Liderii partidelor de guvernare s-au reunit, luni, la sediul PSD, pentru a discuta despre reexaminarea Codului Fiscal, principala miza a dezbaterilor fiind reducerea TVA.

Este prima reuniune a liderilor Coalitiei, dupa revenirea din concediu a presedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea. Referitor la discutiile tehnice dintre reprezentantii partidelor parlamentare, Liviu Dragnea a sustinut ca nu s-a ajuns la nicio solutie si ca reducerea TVA etapizat - la 20% de anul viitor si din 2017 la 19% - a fost doar o propunere a liberalilor. UNPR a agreat propunerea PNL de reducere a TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016, in timp ce ALDE sustine in continuare reducerea la 19%.

Parlamentul dezbate incepand de luni, in sesiune extraordinara, reexaminarea proiectului noului Cod fiscal, Senatul fiind prima Camera convocata sa ia in discutie solicitarea presedintelui, Camera Deputatilor, for legislativ decizional, urmand sa se reuneasca dupa ce Senatul se va fi pronuntat.

Reprezentantii partidelor parlamentare au avut joi discutii tehnice privind Codul fiscal. In urma consultarilor - la care au participat ministrul Finantelor Eugen Teodorovici (PSD), Eugen Nicolaescu si Marian Petrache (PNL), Eugen Nicolicea, Haralambie Vochitoiu (UNPR), Iuliu Winkler, Erdei Doloczki Istvan, Alexandru Vegh (UDMR) si Catalin Beciu (ALDE) - au fost anuntate propunerile ca TVA sa scada in doua trepte, de la 24% in prezent, la 20% de la 1 ianuarie 2016 si 19% de la inceputul lui 2017 si ca eliminarea supraaccizei la carburanti sa fie amanata pana la 1 ianuarie 2017.

Consultarile au avut loc la o zi dupa ce premierul si sefului statului au discutat pe acest subiect. Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca in cadrul discutiilor avute la Palatul Cotroceni, presedintele Klaus Iohannis a fost de acord cu reducerea TVA la 20%, insa ar vrea ca eliminarea taxei pe constructii speciale sau a accizei sa fie efectuata "la o data ulterioara".

Comisia juridica a avizat favorabil cererea de reexaminare a Codului Fiscal

Comisia juridica a Senatului a dat, luni, aviz favorabil cererii de reexaminare a Codului Fiscal, formulata de presedintele Klaus Iohannis, potrivit presedintelui Comisiei juridice, liberalul Catalin Boboc.

"Avizul Comisiei juridice asupra cererii de reexaminare a fost favorabil, de asemenea, au fost adoptate si cateva amendamente, care vin sa readuca un echilibru la abordarea Guvernului pe acest Cod Fiscal", a declarat senatorul PNL, Catalin Boboc.

Catalin Boboc a mai afirmat ca abordarea Guvernului de pana acum a fost una "populista", similara unui Executiv care se pregateste sa se retraga si "isi poate permite sa propuna si sa promita absolut orice pentru ca nu el va fi cel care va fi nevoit sa implementeze aceste practici".

Presedintele Comisiei juridice a mai afirmat ca, in sedinta de luni, s-a hotarat ca "reducerea accizelor ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2017, doar pentru carburanti pentru ca nu credem ca putem atinge tintele pe care ni le-am propus cu reduceri la toate capitolele".

Citeste si Un nou sondaj CSCI, institut care lucreaza cu PSD, arata cata incredere au romanii in Iohannis. SURPRIZA de la parlamentare Citeste si Bilantul deplasarilor facute de presedintele Klaus Iohannis in primele opt luni de mandat Citeste si Presedintele Iohannis va face o vizita oficiala in SUA. Care este motivul
Publicat de : ---
Data publicării: 25 Aug 2015 - 06:24
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49077&titlu=Dragnea_i_a_AMANAT_Codul_Fiscal_lui_Ponta__Reactia_premierului