Zgonea vrea o discutie si pe legea salarizarii: trebuie sa tina cont de ordonanta privind salariile demnitarilor [1]

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Presedintele Camerie Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, dupa sedinta coalitiei de guvernare, ca Ordonanta prin care demnitarilor li s-au marit salariile si care a intrat in vigoare de la 1 august, creeaza o discriminare, precizand ca se simte "pus la colt"

.

"Se creeaza o discriminare si... eu sunt un coleg ales de catre colegii mei. Nu exista nicio diferenta intre votul meu si votul celorlalti. E adevarat ca activitatea mea este mult mai ampla, dar mi-am asumat acest lucru, mi-am aumat sa reprezint Parlamentul Romaniei, Camera Deputatilor in tot ceea ce inseamna atribute stabilite prin regulament. Daca facem acest lucru e ca si cum intr-o localitatea as mari doar la primari salariul si la ceilalti angajati, functionari publici sau la conislieri locali nu le-as mari, e ca si cand intr-un spital numai directorului i-as mari salariul si celorlati medici si asistente medicale si brancardierii ar avea alt salariu. Din punctul meu de vedere trebuie rediscutata, ma simt intr-un fel pus la colt", a precizat Zgonea.

Intrebat daca ar dori sa se renunte la Ordonanta prin care salariile anumitor categori de demnitari au crescut, Zgonea a spus ca este o discutie mai ampla.

"Este o discutie mai ampla, dupa Codul Fiscal, Legea Salarizarii este bine venita. In acest moment pentru o Romanie moderna ai nevoie ca si presedintele statului, primul-ministru, ceilalti doi presedinti de camera, membrii celor doua birouri, ministrii sa fie salarizati cum trebuie dar sa aiba si responsabilitati pe masura pentru ca unii dintre ei sunt ordonatori prinicipali de credite si bineinteles au bugete de miliarde. Dumneavoastra cereti si cerem toti de la ei eficienta si un management foarte bun si lidership, dar mi-e greu sa explic o astfel de masura si nu comentez de acum inainte", a mai declarat Valeriu Zgonea.

Ordonanta prevede majorarea salariilor pentru presedinte, premier si presedintii celor doua Camere, vicepresedinti, secretari si chestori, precum si pentru alte categorii de demnitari, dar nu pentru parlamentarii simpli. De altfel, mai multi parlamentari au avansat propunerea ca indemnizatiile deputatilor si senatorilor sa fie majorate, odata cu legea salarizarii bugetarilor, fiind nemultumiti ca nu beneficiaza de prevederile ordonantei.

La sfarsitul lunii iulie, deputatul PSD Florin Iordache preciza ca indemnizatiile parlamentarilor trebuie sa creasca, pentru a nu ramane in urma fata de angajatii lor, insa numai in cadrul legii unitare a salarizarii, in timp ce liberalii se opun in acest moment unei astfel de cresteri.

Citeste si Dragnea, intrebat daca a fost in concediu in Brazilia: Am fost si in Brazilia, unde merg de 9 ani Citeste si Rise Project scrie despre diferenta de 115.000 de euro intre veniturile din chirii declarate de Iohannis si cele din contracte Citeste si Dragnea i-a AMANAT Codul Fiscal lui Ponta. Reactia premierului
Publicat de : ---
Data publicării: 25 Aug 2015 - 06:24
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49072&titlu=Zgonea_vrea_o_discutie_si_pe_legea_salarizarii__trebuie_sa_tina_cont_de_ordonanta_privind_salariile_demnitarilor