Geoana, apel catre "adevaratii oameni de stanga" din Parlament [1]

Presedintele PSRO, Mircea Geoana, face un apel catre "adevaratii oameni de stanga" din Parlamentul Romaniei, in contextul discutiilor privind noul Cod Fiscal, sa sprijine interesele salariatilor, pensionarilor si ai tuturor celor care traiesc din munca

.

"În forma convenita intre liderii vostri si cei din dreapta esicherului politic, Codul fiscal nu este decat o prelungire a unei filosofii fiscale si a unui model economic care, de mai bine de un deceniu, rasplateste pe cei putini si pedepseste pe cei multi si care perpetueaza o societate a inegalitatilor, polarizarii si excluziunii sociale", scrie Geoana in apelul sau, potrivit unui comunicat de presa transmis de formatiunea sa.

Iata apelul lui Geoana, integral:

"Apel catre adevaratii oameni de Stanga din Parlamentul Romaniei

Dragi colegi,

Dezbaterea prelungita din jurul Codului Fiscal s-a concentrat, in principal, asupra problemei deficitului pe care aprobarea acestuia ar antrena-o. Din pacate, propunerea de Cod Fiscal, ca si coregrafia politica din jurul reexaminarii au exclus argumentele de natura sociala si economica. Într-o deja lunga traditie, interesele marelui capital devin ortodoxie economica, iar orice incercare de a aduce argumente in favoarea celor care isi castiga existenta din munca este ignorata aproape complet. În orice conversatie legata de politica economica si fiscala, noi, oamenii politici de stanga, trebuie sa fim aparatorii intereselor salariatilor, pensionarilor si ai tuturor celor care traiesc din munca.

Din pacate, si la dezbaterea privind Codul Fiscal, acest autism ideologic si reflex de predare in fata argumentelor dreptei politice (care, in esenta, propovaduieste faptul ca daca realizam conditii avantajoase de reproducere a marelui capital, in mod automat, prosperitatea se va 'prelinge' si la masa larga a populatiei) au prevalat in gandirea 'celui mai pro-business guvern'.

Vocea sindicatelor — ca reprezentanti ai salariatilor — a fost sistematic ignorata. Iar, putinii economisti de stanga au fost acoperiti de valul de comentarii neoliberale care domina piata ideilor din Romania si, din pacate, insasi ideologiile partidelor asa-zis de stanga din Romania.

Cum poate fi acest Cod Fiscal de stanga, cand 70% din deficitul creat de reducerea de TVA este acoperita din anularea deducerilor existente pentru CAS la salariati, pensionari si persoane cu activitati independente ?

Cum poate fi acest Cod fiscal votat de parlamentarii PSD si UNPR, cel putin 'in acte ' politiceni 'progresisti', cand aprobarea Codului Fiscal ar antrena o scadere a salariilor lunare si a pensiilor cu intre 10 si 26 de lei/ luna ? Cum ar putea fi votat un Cod fiscal care perpetueaza o politica ultra-liberala de supra-impozitare a muncii si de relaxare fiscala exclusiv asupra capitalului, cand Romania are cea mai inalta rata de impozitare a muncii din Europa, iar aportul salariilor este abia la o treime din PIB, fata de o medie europeana de aproape de 50%?

Revenirea la TVA de 19% (daca cineva mai vorbeste de 'Dreptate pana la capat'), reducerea CAS cu cate 2,5% in mod egal pentru angajati si angajatori si anularea eliminarii deductibilitatilor pentru salariati, pensionari si persoane cu activitati independente sunt propunerile pe care confederatiile sindicale si PSRO le considera ca reprezentand solutia pentru un Cod Fiscal echilibrat, in care munca si capitalul, prudenta macroeconomica si cresterea economica sanatoasa si corect redistribuita in societate isi gasesc un just echilibru.

Colegi si prieteni de crez politic si ideologic,

Fac un apel ca votul nostru, al adevaratilor oameni de stanga din Parlamentul Romaniei, sa inceteze sa mai fie o simpla formalitate. Votul din Senat si Camera Deputatilor privind Codul Fiscal este un adevarat test al identitatii noastre ca oameni politici si reprezentanti ai celor care ne-au votat pentru a le apara interesele in astfel de momente cruciale. În forma convenita intre liderii vostri si cei din dreapta esicherului politic, Codul Fiscal nu este decat o prelungire a unei filosofii fiscale si a unui model economic care, de mai bine de un deceniu, rasplateste pe cei putini si pedepseste pe cei multi si care perpetueaza o societate a inegalitatilor, polarizarii si excluziunii sociale. Indiferent daca economia creste sau se contracta, rasplata este pentru cei bogati, iar 'stransul curelei' pentru cei multi.

Aratati cine sunteti, care va sunt adevaratele convingeri si pe cine reprezentati in Parlamentul tarii !

Al vostru, dincolo de politica si false dispute,

Mircea Geoana"


Publicat de : ---
Data publicării: 24 Aug 2015 - 06:29
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49066&titlu=Geoana__apel_catre___adevaratii_oameni_de_stanga___din_Parlament