Intalnire tehnica pe Codul fiscal la Parlament: Consens asupra reducerii TVA in trepte, 20% din 2016, 19% din 2017. Nicolicea: Discutiile au avut succes, urmeaza dezbaterile politice [1]

UPDATE - Nicolicea, despre discutiile pe Codul fiscal: Scadere a TVA in trepte - 20% din 2016, 19% din 2017

Deputatul UNPR a mentionat ca au fost propuse mai multe modificari la Codul Fiscal, acestea urmand sa se constituie in amendamente la proiect

.

"Principalul amendament este acela ca vom avea o scadere a TVA in trepte - prima treapta va fi de 20%, intrararea in vigoare odata cu Codul, de la 1 ianuarie 2016 si, dupa aceea, de la 1 ianuarie 2017, 19%", a spus Nicolicea.

Al doilea reprezentant al UNPR la discutiile intre partide, senatorul Haralambie Vochitiu, a precizat, la randul sau, ca in urma consultarilor s-a decis si ca scoaterea supraaccizei la alcool si la carburanti sa fie prorogata pana la 1 ianuarie 2017.

El a adaugat ca toate celelalte masuri prevazute in proiect s-au pastrat.

UPDATE - Nicolicea: Discutiile tehnice pe Codul fiscal au avut succes, urmeaza dezbaterile politice

"Acele dezbateri politice si rezultatul final vor fi facute intre partide. Noi am discutat din punct de vedere tehnic, am vazut impactul si am socotit ca aceste propuneri fac ca temerile privind nesustenabilitatea Codului fiscal sa nu mai existe", a declarat Nicolicea, adaugand ca "discutiile au avut succes".

Acesta a mai spus ca UNPR a propus, prin liderul sau Gabriel Oprea, un acord de sustinere a acestor masuri si, din discutiile avute joi, se poate spune ca s-a ajuns la un consens tehnic, dar si politic, pe tema Codului fiscal.

"Este necesar un consens politic al tuturor partidelor parlamentare, care se pare ca tocmai s-a obtinut", a declarat si senatorul UNPR Haralambie Vochitoiu, prezent la negocieri.

UPDATE - Taxa pe constructii speciale ar putea fi eliminata din 2016, iar supraacciza din 2017 - surse

Reprezentantii partidelor parlamentare discuta, joi, in cadrul negocierilor asupra noului Cod fiscal, varianta ca taxa pe constructii speciale sa fie eliminata la 1 ianuarie 2016, cum era initial prevazut, insa supraaciza la carburanti sa fie mentinuta pana in 2017, potrivit unor surse politice.

Discutiile intre reprezentantii partidelor asupra noului Cod fiscal continua la Palatul Parlamentului.

Din partea PSD participa ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici. Liberalii sunt reprezentati de vicepresedintele comisiei de Buget din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu, si de secretarul general Marian Petrache, iar UNPR de ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, si de senatorul Haralambie Vochitoiu. UDMR este reprezentant de Iuliu Winkler, precum si parlamentarii Erdei Doloczki Istvan si Alexandru Vegh. ALDE l-a trimis la intalnire pe vicepresedintele Catalin Beciu.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la Romania TV, ca in cadrul discutiilor avute la Palatul Cotroceni, presedintele Klaus Iohannis a fost de acord cu reducerea TVA la 20%, insa ar vrea ca eliminarea taxei pe constructii speciale si a accizei sa fie efectuata "la o data ulterioara".

"Presedintele a zis da, cu 20% sunt in regula, cu celelalte chestiuni, haideti sa intre in vigoare, de exemplu cu taxa speciala (taxa pe constructii speciale - n.r.) sau cu acciza, de la o data ulterioara. Eu nu le consider pe acelea esentiale, ci TVA de 20% si restul prevederilor. La fel si guvernatorul, dar decizia apartine Parlamentului", a declarat premierul, intr-o interventie telefonica la Romania TV, fara a face alte precizari cu privire la discutiile de miercuri de la Palatul Cotroceni, explicand ca nu vrea sa vorbesca in numele presedintelui Iohannis si a guvernatorului BNR Mugur Isarescu.

Intrebat insa insistent daca se poate spune ca, in urma discutiilor cu sefului statului, s-a ajuns la un consens, Victor Ponta e evitat sa precizeze acest lucru.


Publicat de : ---
Data publicării: 21 Aug 2015 - 06:42
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=49047&titlu=Intalnire_tehnica_pe_Codul_fiscal_la_Parlament__Consens_asupra_reducerii_TVA_in_trepte__20%_din_2016__19%_din_2017__Nicolicea__Discutiile_au_avut_succes__urmeaza_dezbaterile_politice