Pediștii și liberalii își împart deja președințiile Camerelor [1]

Democrații intenționează să împartă blana ursului din pădure. Deși încă nu au reușit să-i îndepărteze de la conducerea Camerei Deputaților și Senat pe Adrian Năstase și, respectiv, Nicolae Văcăroiu, se pare că liderii PD doresc să redeschidă negocierile referitoare la persoanele care ar trebui să ocupe aceste funcții.

Surse din interiorul PD susțin că cei care conduc, în acest moment, partidul doresc să le propună omologilor din PNL o rocadă. Potrivit surselor citate, democrații ar intenționa să dea la schimb fotoliul de președinte al Senatului, care le revine potrivit unor negocieri anterioare, pe cel de la Camera Deputaților, care este arondat PNL-ului. “Este posibil să asistăm la o schimbare. Există discuții în partid ca funcția de președinte al Camerei Deputaților să revină PD, iar cea de la Senat să treacă la PNL. Negocierile sunt destul de încete pentru că există multe cereri și de o parte, și de alta”, au declarat sursele. Acestea mai susțin că discuțiile au fost reluate după ce vicepreședintele PD Radu Berceanu, cel care a revendicat această funcție, a intrat din nou în conflict cu Cotroceniul. Redeschiderea acestui subiect se face pe fondul încercării aliaților de a urgenta modificarea Regulamentului de funcționare a Camerei Deputaților. Ieri, purtătorul de cuvânt al PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat că acest partid cere colegilor din coaliția guvernamentală, dar și unor parlamentari independenți să susțină modificarea în procedură de urgență a nu mai puțin de patru prevederi din regulament printre care , așa cum era de așteptat, și cea referitoare la conducere.Graba liberalilor s-ar putea dovedi un eșec, dat fiind faptul că, în stilul deja cunoscut, umaniștii deveniți conservatori susțin că nu există motive pentru promovarea modificărilor în procedură de urgență. Vicepreședintele Camerei Deputaților, Daniela Popa, declară că s-a stabilit deja, la nivelul comisiei parlamentare care lucrează pentru schimbarea Regulamentului, ca modificările să fie promovate începând cu 1 septembrie, iar Biroul Permanent a aprobat acest lucru și, prin urmare, nu există nici un motiv de urgență. ”Mi se pare absurd să modificăm acum câteva articole din Regulament, iar apoi, la toamnă, să modificăm Regulamentul în ansamblul său”, a declarat Daniela Popa.
Publicat de : Mihai Șomfelean
Data publicării: 10 Iun 2005 - 08:33
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4886&titlu=Pedistii_si_liberalii_isi_impart_deja_presedintiile_Camerelor