Tsipras: Sa decida Syriza daca sustine planul de austeritate [1]

Alexis Tsipras cere convocarea unui congres in care Syriza sa decida daca sustine sau nu al treilea plan de bail-out convenit de Guvernul de la Atena cu liderii zonei euro

.

"Exista o factiune care nu accepta analiza Guvernului care a semnat acordul de ramanere in zona euro in zorii zilei de 13 iulie. În acest caz propun un referendum pe acest subiect", a spus premierul grec, intr-un discurs tinut joi in fata partidului, potrivit enikos.gr.

Tsipras spera ca, in cadrul acestui congres, se va constitui o majoritate care sa sprijine acordul cu creditorii, pe care el l-a semnat pe 13 iulie.

Daca initiativa sa se va impune, Tsipras va putea organiza alegeri legislative anticipate, cu cele mai bune sanse de a-i marginaliza pe opozantii sai si de a castiga o majoritate parlamentara unita in jurul unui sprijin, chiar critic, fata de cel de-al treilea plan de salvare al creditorilor UE si FMI.

Pe 15 si 22 iulie, peste 30 din cei 149 de deputati ai Syrizei au votat impotriva primelor reforme cerute de catre creditori si premierul nu mai dispune de pragul minim de 151 de deputati (din 300) pentru a aplica noul acord fara sprijinul a trei partide din opozitie.


Publicat de : ---
Data publicării: 31 Iul 2015 - 05:37
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=48765&titlu=Tsipras__Sa_decida_Syriza_daca_sustine_planul_de_austeritate_