Blaga: Vom avea pentru Bucuresti un om pe profilul lui Iohannis [1]

La implinirea unui an de la fuziunea dintre PNL si PDL, copresedintele liberal Vasile Blaga a facut o serie de declaratii la Realitatea TV

.

„Profilul candidatului: Klaus Iohannis”

Luni, la Palatul Parlamentului, se reuneste conducerea PNL pentru a pune in discutie strategia legata de candidaturile la alegerile locale. Aflat la Realitatea TV, co-presedintele PNL, Vasile Blaga a facut o serie de precizari legate de acest subiect. Foarte interesant este ce gandesc liberalii pentru primaria generala a Capitalei. „În acest moment sunt mai multi candidati care cor sa intre in competitie. Sunt propuneri, dar am stabilit asupra uneia dintre ele, pentru ca organizatia de Bucuresti abia acum trebuia sa finalizeze o analiza sociologica prin care sa defineasca clar profilul candidatului, si va spun de pe acum care va fi: profilul Klaus Iohannis”, a spus Blaga. Liderul liberal a mai mentionat ca Bucurestiului si bucurestenilor le lipseste un manager.

Reamintim, ca printre liberalii care si-au manifestat intentia de a candida la primaria generala a capitalei, se numara Cristian Busoi (fost europarlamentar), Cornel Pieptea (fost deputat, actualmente viceprimar), Ludovic Orban (primvicepresedinte si liderul deputatilor PNL) si, anuntul a fost facut miercuri, Petre Roman (situatie incerta, el trebuind sa fie reprimit in Camera Deputatilor, unde in baza unor erori de procedura i-a incetat mandatul). Cu siguranta, mai sunt nume – Vasile Blaga nu a divulgat niciunul – care vor intra in concursul intern pentru a atinge conditia, „profilul lui Iohannis”.

Brasovul da dureri de cap liberalilor

Vasile Blaga a mai precizat, legat de alegerile locale, ca la PNL exista termene foarte stricte, urmand ca luna viitoare sa fie discutate toate candidaturile. „În ceea ce priveste primarii in functie, acestia au drept de preemptiune daca nu au probleme cu legea, iar in cazul in care exista mai multi candidati, numele celui care va fi trecut pe buletinul de vot trebuie stabilit in urma unor sondaje si analize sociologice (...) Avem candidaturi serioase la Iasi si Craiova. La Constanta o sa fiti surprinsi pozitiv pe cine vom avea. Avem o problema serioasa in Brasov, sper ca Scripcaru sa-si rezolve problemele cu legea. Sper sa-si dovedeasca nevinovatia. La Timisoara mergem cu Robu, pentru ca, in sfarsit, Timisoara are primar. La fel ca si la Arad, Oradea, Alba Iulia, Cluj. Avem solutii peste tot”, a conchis Vasile Blaga. La Brasov problema nu este doar in ceea ce priveste primarul, ci si seful Consiliului Judetean.

Unde au liberalii primari (doar capitale de judet)

Alba Iulia – Mircea Hava (ex PDL)

Arad – Gheorghe Falca (ex PDL)

Bacau - ? (Romeo Stavarache, PNL-ul vechi – trimis in judecata)

Oradea – Ilie Bolojan (PNL vechi)

Brasov - ? (George Scripcaru, ex PDL – probleme cu justitie)

Cluj-Napoca – Emil Boc (ex PDL)

Deva – Petru Margineanu (ex PC)

Targu Mures – Dorin Florea (ex PDL)

Zalau – Radu Capalnasiu (PNL vechi)

Timisoara – Nicolae Robu (PNL vechi)

Tulcea - ? (Constantin Hogea, ex PDL – cercetat penal)

Unde au avut liberalii primari (doar capitale de judet)

Suceava – Ion Lungu (PDL – actualmente independent)

Galati – Marius Stan (PNL – actualmente UNPR)

Calarasi – Daniel Dragulin (PNL – actualmente UNPR)

Targoviste – Gabriel Boriga (PDL – si-a pierdut mandatul, condamnat cu suspendare)

Piatra Neamt – Gheorghe Stefan (PDL – si-a dat demisia, trimis in judecata)

Ramnicu Valcea – Emilian Francu (PNL – si-a dat demisia, condamnare)

Sibiu – Klaus Iohannis (PNL – a devenit presedintele Romaniei)


Publicat de : ---
Data publicării: 31 Iul 2015 - 05:37
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=48761&titlu=Blaga__Vom_avea_pentru_Bucuresti_un_om_pe_profilul_lui_Iohannis