Dragnea vrea sa reformeze PSD cu ministri scosi la televizor

     Programul de redresare a PSD, prezentat ieri de presedintele interimar Liviu Dragnea, presupune deschiderea partidului pentru intelectuali de stanga, realizarea unei platforme online pentru dezbateri cu tinerii, activarea departamentelor, training cu candidatii, newsletter saptamanal si, nu in ultimul rand, o comunicare mai buna a ministrilor

.
     Domnia sa a explicat, potrivit Mediafax: "Ministrii trebuie sa comunice, in aparitiile publice, ce fac in domeniul pe care il gestioneaza. Un ministru care merge la emisiune si comunica pe alte teme nu ajuta premierul si nici partidul. Doresc un nou proiect pentru societate, cu deschiderea partidului spre modernizarea stangii si atragerea de oameni de stanga si realizarea unui climat politic diferit, care presupune un dialog politic intre partide, dar si intre Guvern, Parlament, Presedintie. Vreau sa ne reactivam. Vom institutionaliza clar calitatea de simpatizant, sunt multi tineri care sunt simpatizanti ai PSD si nu tin neaparat sa se inregimenteze. Vom pregati o noua generatie de lideri tineri, dupa generatia lui Ponta".
     Liderul interimar al PSD a mai spus ca, pana in 15 octombrie, fiecare organizatie va transmite propuneriile pentru functiile de primar, presedinti de consilii judetene, consilieri, insotite de o fisa din care sa reiasa sondaje de opinie, pregatirea profesionala, moralitate, integritate, iar aceste propuneri vor fi analizate de o echipa de la partid. Potrivit lui Dragnea, candidatii vor urma un program de training si va fi realizata o fisa electorala pentru fiecare localitate, cu harta electorala.
     Dragnea a mai sustinut ca sunt importante transmiterea valorilor etice, intarirea justitiei, lupta impotriva coruptiei, eforturile pentru reducerea saraciei, iar ministrii vor comunica mai bine si mai des cu grupurile parlamentare, astfel incat deputatii si senatorii sa fie informati tot timpul despre actiunile ministrilor, in timp ce premierul sa afle mai bine despre propunerile parlamentarilor. "Vom realiza o carte alba a guvernarii", a adaugat Liviu Dragnea.
     Potrivit Agerpres, presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a mai declarat ca proiectul de descentralizare si regionalizare este foarte important si nu va renunta la el, fiind de parere ca "'este mult prea multa putere stransa in Bucuresti, in cateva cladiri". Domnia sa apreciaza: "Niciodata, multa putere stransa intr-o singura mana nu e de bun augur. De asemenea, este foarte important sa existe un echilibru serios intre partid - indiferent care - si functiile detinute in partid, pentru a nu se contrabalansa. Nu voi renunta la sustinerea acestui proiect (n.r. descentralizarea) toata viata mea. Este mult prea multa putere stransa in Bucuresti, in cateva cladiri. Mult prea multa putere, mult prea multa decizie, mult prea multi bani. Trebuie sa mearga mult mai aproape de oameni in tara si decizia, si banii, si puterea".
     Liviu Dragnea si-a exprimat speranta ca presedintele Klaus Iohannis va ramane acelasi partener pe care l-a avut in ceea ce priveste acest proiect. 

     Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi ca, daca ordonanta privind cresterea salariilor demnitarilor nu mai este asumata de nimeni, atunci va propune respingerea ei in Parlament. Domnia sa a precizat: "Am vazut si un consilier sau fost consilier care spunea ca Guvernul ar vrea sa o retraga, dar nu e lasat de partid. De asemenea, constat ca nu prea o mai sustine nimeni din cei care au promovat-o si care au adoptat-o. Totodata, vedem ca incep sa-si doneze maririle de salarii. Daca tot o plimba de la unul la altul si nu si-o mai asuma nimeni, atunci rezolvam noi in Parlament, si in Parlament o sa propun respingerea ei, ca sa incheiem acest subiect. Pentru ca deja, daca niciun beneficiar nu mai vrea sa o foloseasca, nu are rost sa ne mai chinuim cu ea". El a spus ca va incerca in Parlament anularea actului normativ.

   
Publicat de : ---
Data publicării: 31 Iul 2015 - 05:36
 

Link știre