Ce jocuri face Traian Basescu cu „obiectivul” Ponta [1]

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Setat pe propriile-i interese politice – consecinta a deciziei de a continua sa ramana in scena -, Basescu devine tot mai activ, atat la posturile tv, cat si pe retelele de socializare

. Are pareri despre orice, mai ales despre miscarile politice ale “inamicilor”, Ponta si Iohannis, dar si despre mersul stramb al Justitiei, considerat a fi mult mai “impleticit” dupa plecarea sa de la Cotroceni.  

Sigur ca fostul presedinte are o strategie – aceea de a-i impiedica pe Klaus Iohannis si noului PNL sa preia, foarte repede, puterea, in totalitate. Un eventual guvern sustinut de o majoritate parlamentara formata ad-hoc, in viitorul imediat, de PNL-UNPR – cu atat mai mult, niste alegeri castigate confortabil de PNL, in 2016 -, ar insemna “moartea” sa politica, fie prin aneantizarea proiectului sau, fie printr-o lamentabila apropiere de PSD.

In consecinta, Traian Basescu nu are niciun interes ca Victor Ponta si guvernul sau sa plece de la Victoria atat de repede, cu mult inainte ca dreapta actuala sa accepte lipsa propriei fortei numerice si a unui lider “providential”, pe masura obiectivelor sale.

In acest sens, fostul presedinte se contrazice, osciland intre a vorbi, pentru urechile natiei - dar cu oarecare moderatie -, despre “eroarea lui Ponta de a nu-si anunta demisia de la conducerea guvernului”, si a ne prezenta propriile-i ingrijorari fata de “modalitatea in care poti face sa cada un guvern”, continuand chiar pana la a spune ca “statul nu trebuie sa fie dependent de aprecierile unui procuror”.

Fondatorul PMP mizeaza pe o reechilibrare a preferintelor electoratului fata de cei doi poli, pe de o parte prin politicile populiste aplicate de Ponta, pe de alta, grabita de ezitarile si ambiguitatile lui Klaus Iohannis, coroborate cu ineficienta si lipsa de fermitate ale liderilor liberali.

Astfel incat, devine fireasca, pana la un punct, sustinerea strategica pe care, direct sau prin ricoseu, fostul presedinte i-o arata actualului premier.

Declaratii de genul: "Pana la o decizie a Justitiei, il consider nevinovat pe Victor Ponta" sau “Statul nu trebuie sa fie dependent de aprecierile unui procuror” sau “Ma ingrijoreaza usurinta cu care poti sa faci sa cada un guvern - fortezi putin un conflict de interese si faci clasa politica sa ceara demisia” sunt, si ele, consecvente obiectivului.

Indiferent daca, pe fond, declaratiile de mai sus converg spre sustinerea principiului prezumtiei de nevinovatie, hai sa fim seriosi! - atunci cand vrea sa puna pe cineva cu spatele la zid, doar in principii nu se-ncurca Traian Basescu.

Declaratia, cel putin malitioasa, daca nu belicoasa de-a binelea, lansata gratuit la adresa actualului presedinte, sustine afirmatia de mai sus. Intrebat fiind despre marirea salariilor demnitarilor, unul dintre beneficiari fiind chiar Traian Basescu, acesta a afirmat: "Daca asta il salveaza pe domnul Iohannis de coruptie, dati-i repede un salariu mare!".

Este aproape comica nonsalanta fostului presedinte atunci cand aduce in discutie tema coruptiei la nivel inalt.

Aceasta, si toate celelalte critici lansate la adresa presedintelui in exercitiu - spre exemplu: “Presedintele Iohannis a abdicat fara sa fie rege”, cu referire la promulgarea Legii privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, si "Inainte de a respinge codul fiscal, presedintele trebuia sa cheme Guvernul pentru consultari", continuat, paradoxal, cu: "Avem sansa, pe aceasta teorie a cresterii economice prin consum, sa ajungem la situatia din 2009-2010" – au scopul de a pune la indoiala, evident, corectitudinea deciziei prezidentiale in raport cu institutiile statului.

Daca termenii actualei strategii ni i-am putea explica, intr-un fel sau altul, vestea prosta e ca jocul de azi al lui Basescu se imperecheaza perfect cu acela din campania electorala pentru prezidentialele din 2014, si nu pare a fi, deloc, “aplecat” spre dreapta.

Si atunci, ca si acum – desi nu a recunoscut-o niciodata - , fostul presedinte a lovit in Iohannis, sustinandu-l, implicit, pe Ponta.   

Si daca s-ar fi ales acesta, Basescu ce-ar fi fost?!

Citeste si Oamenii care fac abuz de putere. De puterea cuvintelor Citeste si Referendum pe TVA. Ponta versus Iohannis & BNR. Poporul sa decida pentru ca el plateste, nu?
Publicat de : ---
Data publicrii: 23 Iul 2015 - 04:58
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=48572&titlu=Ce_jocuri_face_Traian_Basescu_cu_aobiectivula_Ponta