Si Andronescu si Zgonea ar putea candida pentru functia de presedinte interimar al PSD - surse [1]

Conform surselor citate, functia de presedinte interimar al PSD va fi disputata intre patru candidati, in cursul zilei de miercuri urmand sa-si anunte candidatura si vicepresedintele PSD Ecaterina Andronescu si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea

.

Potrivit surselor citate, inainte de anuntarea candidaturii lui Andronescu si Zgonea, Liviu Dragnea se bucura de cea mai mare sustinere in randul organizatiilor teritoriale, dar nu si din partea membrilor conducerii centrale a partidului.

Comitetul Executiv National (CExN) al PSD este convocat, miercuri, la ora 15.00, pentru a lua o decizie privind conducerea interimara a partidului. Dupa demisia lui Victor Ponta din functia de presedinte al PSD, interimatul la sefia PSD este asigurat de Rovana Plumb.

Pe langa sefia interimara, social-democratii ar trebui sa decida daca vor organiza congresul in aceasta toamna, pentru a transa problema astfel incat partidul sa fie pregatit pentru alegerile locale si parlamentare de anul viitor, sau vor amana congresul pentru sfarsitul anului 2016 sau chiar inceputul lui 2017.

Comitetul Executiv National se constituie din: membrii Biroului Permanent National, presedintii organizatiilor PSD judetene, de sector, a municipiului Bucuresti, Diaspora, PSD Republica Moldova si PSD Online, membrii Birourilor Permanente ale celor doua camere ale Parlamentului precum si presedintii comisiilor permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului si ministri care sunt membri ai PSD, daca nu ocupa o alta functie.

La lucrarile Comitetului Executiv National pot participa in calitate de invitati, fara drept de vot, secretarii generali adjuncti ai PSD, secretarul executiv al Consiliului National, secretarii executivi ai PSD, presedintele CNDA, presedintele CNCFI, purtatorul de cuvant al PSD.


Publicat de : ---
Data publicării: 23 Iul 2015 - 04:58
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=48562&titlu=Si_Andronescu_si_Zgonea_ar_putea_candida_pentru_functia_de_presedinte_interimar_al_PSD___surse