Raspunsul lui Cazanciuc, dupa ce Ponta i-a vorbit despre demisie [1]

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

"Am vazut o stire ca m-a certat premierul pentru un caz anume

. M-a dojenit putin, asa, premierul pentru lucruri care apar in spatiului public. Dincolo de declaratiile publice, sunt proceduri in curs de derulare si trebuie sa asteptam ca procedurile sa fie finalizate de catre Inspectie pentru ca sa putem discuta daca acest caz particular este o greseala pe undeva. Este o emotie in jurul acestui caz, este firesc, numai tata sa nu fii in momentul de fata. Este o emotie si trebuie sa vedem daca cineva a gresit sau nu", a spus Cazanciuc.

El a mentionat ca CSM a sesizat Inspectia Judiciara cu privire la acest caz inca de luna trecuta si in cateva zile se va da un rezultat.

"CSM a sesizat Inspectia inca de luna trecuta, sper ca in scurt timp Inspectia o sa dea o solutie. In mod normal, solutionarea unui acest caz dureaza in jur de 30-45 de zile. CSM a sesizat la finalul lunii iunie, deci sunt in termen, cred ca in cateva zile vom avea un rezultat preliminar. Cred ca Inspectia va urgenta aceste solicitari venite de la CSM", a adaugat Cazanciuc.

Intrebat daca este gata sa demisioneze, Cazanciuc a raspuns: "Daca demisia mea ajuta la infaptuirea justitiei, cu siguranta".

La inceputul sedintei de Guvern de miercuri, premierul i-a spus ministrului Robert Cazanciuc ca, in cazul in care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu are vreo reactie legata de cazul de la Vaslui, ar trebui sa-si dea demisia.

"De ani de zile spunem ca Justitia trebuie sa pedepseasca pe toti in mod egal, dar mai ales pe cei ce comit crime, violuri, talharii. De ani de zile nu facem altceva decat sa dam la televizor batalii politice cu Justitia si, in schimb, daca nu se afla de catre presa ce s-a intamplat la Vaslui, niste infractori periculosi stateau acasa bine-mersi si noi ne bucuram ca vedem deputati sau senatori sau politicieni arestati preventiv. Cred ca e un lucru foarte grav in care am ajuns cu intreaga societate, ne concentram doar pe ceea ce e interesant politic sau pentru media, si nu ne concentram pe viata de zi cu zi a oamenilor si vreau sa cred ca dupa acest lucru se va schimba ceva cu adevarat si vreau sa va rog, domnule ministru al Justitiei, sa va exercitati toata autoritatea functiei in cadrul CSM si, daca CSM-ul nu va lua nicio masura, mai bine va dati dumneavoastra demisia, ca cineva trebuie sa traga un semnal ca nu se poate ceea ce se intampla zi de zi in Romania", le-a spus Ponta ministrilor, dar cu referire directa la Robert Cazanciuc.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a afirmat, marti, referindu-se la cazul celor sapte tineri acuzati de viol in Vaslui si eliberati din arest printr-o decizie a judecatorilor, ca "justitia se face in sala de judecata si doar atat" si ca trebuie asteptate rezultatele Inspectiei Judiciare in acest caz.

Citeste si Cazanciuc despre cei sapte acuzati de viol in Vaslui: Justitia se face in sala de judecata si atat Citeste si Incendiu puternic la Manastirea Moreni, din judetul Vaslui Citeste si La strandul municipal din Vaslui se poate face doar plaja, deoarece bazinele sunt goale si ingradite. Care este motivul
Publicat de : ---
Data publicării: 23 Iul 2015 - 04:58
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=48552&titlu=Raspunsul_lui_Cazanciuc__dupa_ce_Ponta_i_a_vorbit_despre_demisie