Numarul 2 in PSD, Liviu Dragnea, face politica de 19 ani [1]

Liviu Dragnea a ocupat functii-cheie in PSD

. Dar a fost si presedinte de consiliu judetean, ministru si vicepremier. Cele 3 mandate consecutive la Consiliul Judetean Teleorman i-au adus si eticheta de "baron local". Recunoscut printre colegi ca bun strateg, Dragnea s-a bucurat mereu de simpatia acestora, mai ales a celor din teritoriu. A coordonat campaniile prezidentiale pentru Mircea Geoana si Victor Ponta. Insa nu le-a purtat noroc.

 

Cariera politica a lui Liviu Dragnea incepe in Partidul Democrat, in 1996.

Din 2000 este membru PSD, unde avanseaza din functie in functie: secretar general, vicepresedinte si presedinte executiv.

Dupa trei mandate in fruntea Consiliului Judetean Teleorman, Dragnea castiga un loc de deputat in Parlament.

Este inginer de profesie, dar isi aprofundeaza cunostintele in management si in administratie publica, domeniu pe care il gestioneaza ulterior ca ministru. Din aceasta pozitie castiga multa influenta in filialele PSD.

In guvern este numit mai intai ministru de Interne, apoi ministru al Dezvoltarii Regionale si vicepremier.

Din aceasta functie demisioneaza din cauza condamnarii cu suspendare in dosarul Referendumului.

Dragnea  a coordonat campaniile electorale ale lui Mircea Geoana si Victor Ponta pentru presedintia Romaniei. Ambii au pierdut competitiile. La referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu din 2012, tot Dragnea a condus actiunile pentru mobilizarea electoratului PSD.

A fost acuzat apoi de fraude, judecat si condamnat la un an de inchisoare cu suspendare.

Decizia instantei supreme nu este definitiva. S-a vazut insa obligat sa plece din guvern si sa renunte la functiile din partid, unde a devenit simplu membru, dar cu atributii de coordonator politic.


Publicat de : ---
Data publicării: 23 Iul 2015 - 04:58
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=48543&titlu=Numarul_2_in_PSD__Liviu_Dragnea__face_politica_de_19_ani