Lovitura pentru seful CNA [1]

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat actul normativ de modificare a Legii audiovizualului care prevede posibilitatea demiterii presedintelui Consiliului National al Audiovizualului (CNA) de catre Parlament, odata cu respingerea raportului de activitate al institutiei

.

Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 20 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, conform unui comunicat transmis marti de Administratia Prezidentiala.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, in calitate de for legislativ decizional, pe 29 iunie, cu 117 voturi "pentru", dupa ce fusese respins de Camera Deputatilor pe 6 mai, reaminteste Mediafax in pagina electronica.

Acest proiect de modificare a Legii audiovizualului a fost initiat de parlamentarul PSD Georgica Severin, presedintele Comisiei pentru cultura si media din Senat, si de parlamentarul PNL Gigel Stirbu, presedintele Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor. Proiectul prevede modificarea articolului 20 din actuala Lege a audiovizualului, in sensul in care se introduc mai multe alineate: "Respingerea de catre Parlament a raportului anual de activitate (al Consiliului National al Audiovizualului, n.r.) atrage, de drept, demiterea din functie a presedintelui Consiliului". În aceasta situatie, "Parlamentul va numi un nou presedinte al Consiliului, pentru restul de mandat al fostului presedinte", iar "fostul presedinte demis nu mai poate fi reales in functie pana la expirarea mandatului".

Pana la aceasta modificare legislativa, Legea audiovizualului nu prevedea posibilitatea demiterii presedintelui CNA, insa prevede ca CNA trebuie sa depuna un raport anual de activitate si executia bugetara. Acest raport trebuie depus la Parlament pana la data de 15 aprilie a fiecarui an.


Publicat de : ---
Data publicării: 22 Iul 2015 - 05:01
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=48528&titlu=Lovitura_pentru_seful_CNA_