Municipiul Ploiesti se constituie parte civila in dosarul finantarii clubului de baschet Asesoft

     Autoritatile din Ploiesti se constituie parte civila cu suma de 1,5 milioane de lei, in dosarul in care DNA ii cerceteaza pe deputatul Sebastian Ghita si pe fostul primar al orasului Iulian Badescu, in legatura cu finantarea Asociatiei Basket Club Asesoft cu bani de la bugetul local

.
     Consiliul Local Ploiesti a votat, ieri, o hotarare prin care municipiul se constituie parte civila in acest dosar, relateaza Mediafax. Decizia primariei privind constituirea ca parte civila in acest dosar a fost luata ca urmare a unei adrese trimise de DNA, care a solicitat autoritatilor sa decida daca intra sau nu in acest proces pentru recuperarea presupusului prejudiciu.
     La sedinta extraordinara in cadrul careia s-a decis constituirea ca parte civila in acest dosar au fost prezenti doar 15 din totalul de 25 de consilieri, doi dintre cei prezenti abtinandu-se la vot.
     Deputatul Sebastian Ghita este acuzat ca i-a dat mita un imobil fostului primar al Ploiestiului Iulian Badescu, pentru ca acesta din urma sa finanteze o asociatie sportiva sustinuta de Ghita, iar pentru a disimula provenienta casei cei doi au semnat un contract fictiv.
     Potrivit unui comunicat DNA, in 2013, Iulian Badescu, in calitate de primar al municipiului Ploiesti, instigat de Sebastian Ghita, a acordat unui club sportiv, sustinut de acesta din urma, o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local, de 1,5 milioane de lei, "ce constituie atat prejudiciu adus unitatii administrativ teritoriale, cat si un folos necuvenit, obtinut de asociatia respectiva".
     Potrivit unor documente ale anchetatorilor, in anul 2013, Sebastian Ghita i-a oferit primarului de la acea vreme din Ploiesti, Iulian Badescu, prin intermediul S.C. Asesoft International SA Ploiesti - societate pe care o controleaza - o casa pe Aleea Orizontului din Ploiesti, in valoare de 1.041.600 de lei, din care edilul a suportat doar 124.000 de lei. In schimb, primarul a acordat de la bugetul local o finantare nerambursabila suplimentara de 1.500.000 lei de la bugetul local Asociatiei Basket Club Asesoft Ploiesti, de astfel de finantari din bugetul local beneficiind si alte firme controlate de Ghita.
     In august 2012, Ghita Sebastian Aurelian si-a vandut toate participatiile detinute in societatile comerciale, dupa ce a fost ales deputat, insa continua sa controleaza aceste firme indirect, prin intermediul rudelor si prietenilor, au mai acuzat procurorii anticoruptie.   
Publicat de : ---
Data publicării: 22 Iul 2015 - 05:01
 

Link știre