Lider PSD: Rovana Plumb vrea puterea absoluta in partid [1]

Cu doua zile inainte de Comitetul Executiv, presedintele PSD Olt, Paul Stanescu, isi exprima public luni sustinerea fata de Liviu Dragnea la sefia interimara a partidului, in detrimentul Rovanei Plumb, despre care spune ca "vrea puterea absoluta in PSD"

.

"Miercuri, 22 iulie 2015, va avea loc Comitetul Executiv National al PSD si cred ca in cadrul acestei reuniuni se va lua o decizie rationala pentru Partidul Social Democrat. Pentru o perioada limitata de timp, pana la organizarea unui nou Congres, cel care poate prelua atributiile presedintelui PSD (presedinte interimar), nu poate fi decat Liviu Dragnea. Un om politic cu multa experienta care a organizat si mobilizat foarte bine partidul, alaturi de Victor Ponta, castigand majoritatea bataliilor politice pe care le-am avut. Victor Ponta a demisionat din functia de presedinte al PSD si sunt convins ca il va sustine pe Liviu Dragnea pentru a prelua atributiile functiei si asta pentru ca impreuna au castigat toate bataliile politice, fiindca Victor Ponta cunoaste foarte bine calitatile manageriale, politice si organizatorice ale lui Liviu Dragnea", afirma Stanescu intr-un comunicat de presa.

Acesta nu vede un impediment in condamnarea lui Dragnea pentru desemnarea in fruntea PSD.

"Chiar daca sunt si voci care spun ca Liviu Dragnea are o problema juridica, eu spun ca Liviu Dragnea are un dosar politic, referendumul, in sine, fiind o actiune politica si sunt convins ca, in final, Justitia ii va da dreptate lui Liviu Dragnea", precizeaza Stanescu.

În ce-o priveste pe Rovana Plumb, liderul local inventariaza functiile detinute de aceasta, conculzionand ca "vrea puterea absoluta in PSD" si ca e sustinuta de liderul UNPR Gabriel Oprea.

"Asa cum a spus public, colega noastra, Rovana Plumb, si-a declarat intentia de a prelua functia de presedinte al PSD. Cred in ideea de a promova cat mai multe femei la nivelul cel mai inalt al politicii, iar Rovana Plumb este deputat, este ministru in Guvernul Romaniei din 2012, este presedinte al OFSD la nivel national si, nu in ultimul rand, recent aleasa presedinte al Consiliului National al PSD — for foarte important care are in subordine toate departamentele partidului. Or, Rovana Plumb vrea puterea absoluta in PSD, ceea ce sigur nu este bine pentru partid si cred ca nu este bine nici pentru ea. Si va mai spun un lucru, pe Liviu Dragnea sunt convins ca il va sustine Victor Ponta — cel mai bun prim-ministru al Romaniei din 1989 incoace si un om cu foarte multa legitimitate in partid, in timp ce pe Rovana Plumb o sustine, asa cum s-a exprimat in ultimul Birou Permanent National, presedintele UNPR, Gabriel Oprea", spune Paul Stanescu.

Potrivit acestuia, multi social-democrati din tara il sustin pe Liviu Dragnea.

"Am discutat cu foarte multi colegi din tara, si cu totii credem ca solutia pentru PSD astazi, pe o perioada limitata, pana la Congres, este Liviu Dragnea", sustine presedintele PSD Olt.

Comitetul Executiv al PSD se intruneste miercuri pentru desemnarea unui interimar la conducerea partidului dupa retragerea lui Victor Ponta.


Publicat de : ---
Data publicării: 21 Iul 2015 - 05:08
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=48499&titlu=Lider_PSD__Rovana_Plumb_vrea_puterea_absoluta_in_partid