Cosma: Nu am nicio afacere cu Ghita. Eu am 70 de ani, el are 36 de ani si se ocupa cu stiintele noi [1]

"Daca tineti cont ca eu am 70 de ani, iar Ghita are 36 de ani, nu am nicio afacere, eu sunt din Baia Mare si el este din Ploiesti

. Nu am nicio relatie de afacere, ca el se ocupa de stiintele noi, noi ne ocupam de stiintele vechi”, a declarat Mircea Cosma, miercuri, intrebat despre relatia sa cu Sebastian Ghita.

El a mai spus ca nu are "o relatie cu DNA" si ca nu se puteau da "tigai in Basarabia in campania electorala", asa cum a fost acuzat Ghita.

"Sunt inventii anumite interpretari ale discutiilor telefonice, adica apare Nenova, nu este vorba de Leova, unde sunt cetatean de onoare si unde in centrul orasului este un bust al lui Stefan cel Mare pe care l-am facut eu cadou", a mai spus Cosma.

Intrebat daca s-au dat tigai in Republica Moldova, Cosma a explicat: "Nici nu stiai cui sa i le dai, chiar daca voiai. Nu are nimeni situatiile cu cetatenilor cu dubla cetatenie din Moldova".

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a mai spus ca niciodata nu a fost intrebat la DNA despre Victor Ponta.

Seful CJ Prahova, Mircea Cosma, si deputatii Vlad Cosma si Sebastian Ghita se afla sub control judiciar in dosarul in care DNA Ploiesti ancheteaza modul de derulare a contractului din fonduri europene pentru extinderea lucrarilor de canalizare din orasul Comarnic.

In 18 februarie, Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat preventiv, alaturi de omul de afaceri Vladimir Ciorba, in dosarul vizand fraudarea de fonduri europene pentru lucrari de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group. In 23 aprilie, Iulian Hertanu a fost plasat in arest la domicliu, in urma unei decizii a instantei supreme. In acelasi dosar, au mai fost plasati sub control judiciar deputatul Sebastian Ghita, deputatul PSD Vlad Cosma si tatal acestuia, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, directorul de productie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum si omul de afaceri Liviu Munteanu.

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghita, Vlad si Mircea Cosma au sprijinit grupul infractional din care facea parte Iulian Hertanu ca sa acceseze si sa primeasca fonduri europene in cadrul contractului de extindere a retelei de canalizare din orasul Comarnic, proiect in valoare de aproape zece milioane de euro.

Procurorii sustin ca, in perioada 2011 - 2015, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, fost presedinte al filialei judetene a PSD, a facut demersuri (interventii pentru numirea in functii a unor persoane, obtinerea de informatii confidentiale - activitati derulate direct sau prin intermediul consilierilor sai personali) la functionari ai SC Hidro Prahova si a exercitat presiuni (amenintari cu privire la inlocuirea din functie) asupra directorului general al societatii, pentru ca acestia sa atribuie ilegal asocierii SC Grossmann Engineering Group SRL - SC Euroconstruct Trading 98 SRL contractul de lucrari pentru extinderea retelei de canalizare in orasul Comarnic. De asemenea, Mircea Cosma a facut presiuni pe durata derularii contractului pentru prelungirea termenelor de executie si efectuarea ilegala de plati.

"Scopul grupului infractional astfel format si sprijinit a fost atins, urmarirea penala facuta pana la acest moment relevand: deturnarea din cadrul proiectului si insusirea in interes propriu, de catre membrii grupului, a sumei totale de 7.797.410 de lei (bani ridicati in numerar din conturi ale persoanelor juridice si fizice, reprezentand 54% din totalul sumelor care au fost identificate ca fiind achitate de S.C. Grossmann Engineering Group, catre «partenerii» la care se pretinde ca au fost subcontractate lucrari), sustragerea de la plata catre stat, prin practici evazioniste, a sumei de 2.515.293 de lei ( din care 1.509.176 lei reprezentand TVA si 1.006.117 de lei reprezentand impozit pe profit)", arata DNA.

In urma cu o saptamana, procurorii DNA Ploiesti au extins urmarirea penala fata de Sebastian Ghita, pe care il acuza de noi fapte penale, intre care coruperea alegatorilor.

Potrivit DNA, Sebastian Ghita ar fi conceput, initiat si coordonat o activitate de corupere a alegatorilor din Republica Moldova, la alegerile prezidentiale din anul 2014, pentru votarea lui Victor Ponta.

In acest nou dosar procurorii DNA au interceptari ale unor discutii intre Sebastian Ghita si seful CJ Prahova, Mircea Cosma, in care Ghita se arata multumit de rezultatul obtinut in Moldova dupa primul tur al alegerilor prezidentiale.

Potrivit unor documente ale DNA obtinute de MEDIAFAX, scorul obtinut de Victor Ponta in Republica Moldova dupa primul tur al alegerilor prezidentiale il preocupa pe Sebastian Ghita, acesta exprimandu-si multumirea intr-o discutie purtata cu presedintele Consiliului judetean Prahova, Mircea Cosma, in seara de 2 noiembrie 2014, dupa primul tur al alegerilor prezidentiale.

Astfel, potrivit documentelor citate, in ziua de 02.11.2014, la ora 22:58:14, Sebastian Ghita ia legatura cu Mircea Cosma, cu care poarta urmatoarea conversatie:

GHITA SEBASTIAN – Presidente…! COSMA MIRCEA – I! GHITA SEBASTIAN – Am sunat sa va multumim. Sunteti cel mai tare…pe Moldova. COSMA MIRCEA – De unde ai aflat? E, na! GHITA SEBASTIAN – N-am aflat. Stiti ca va iubim de mici, eu si VLADUT. COSMA MIRCEA – Nu, da cum e prin Moldova, ia? GHITA SEBASTIAN – Dar vrem sa va spunem urmatorul lucru… COSMA MIRCEA – E? GHITA SEBASTIAN –… “ nu degeaba ne-ati bagat in cap sa punem statui, sa facem biblioteci in Moldova, pentru ca pentru prima oara dupa ce …” COSMA MIRCEA – Pentru prima oara in istoria patriei… GHITA SEBASTIAN – …”Maresalul a spus: soldati, va ordon, treceti Prutul!” COSMA MIRCEA – Da. GHITA SEBASTIAN – Am trecut Prutul si vom castiga Moldova! COSMA MIRCEA – E, na! GHITA SEBASTIAN – Da. (rade) Va place de noi, nu?


Publicat de : ---
Data publicrii: 02 Iul 2015 - 05:34
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=48164&titlu=Cosma__Nu_am_nicio_afacere_cu_Ghita__Eu_am_70_de_ani__el_are_36_de_ani_si_se_ocupa_cu_stiintele_noi