Un ploiestean a povestit la DNA ca a impartit tigai si bani alegatorilor in campania PSD din 2012 [1]

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Un ploiestean care a participat in anul 2012 la campania electorala a USL, din partea PSD, s-a prezentat, in urma cu cateva zile, la DNA Ploiesti cu doua tigai, sustinand ca in campaniile din urma cu trei ani a impartit alegatorilor tigai si sume de bani, au declarat surse judiciare

.

Potrivit acestora, barbatul a povestit in fata procurorilor ca a vazut la televizor reprezentanti ai PSD aflati in functii publice negand faptul ca ar fi dat mita alegatorilor, iar in acest context, gandindu-se ca procurorii ar putea ajunge si la el si l-ar putea considera vinovat, a ales sa se prezinte singur si sa povesteasca.

Barbatul a dat o declaratie in fata procurorilor DNA si, conform surselor judiciare, ar putea fi considerat martor in ancheta care il vizeaza pe Sebastian Ghita, care este acuzat, printre altele, de coruperea alegatorilor.

DNA a anuntat, in urma cu o saptamana, ca a fost extinsa actiunea penala fata de deputatul Sebastian Ghita, pentru infractiunile de trafic de influenta, complicitate la schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, spalare de bani, in forma continuata, evaziune fiscala, in forma continuata, coruperea alegatorilor si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, in forma continuata. Aceste noi infractiuni se adauga celei initial retinute in sarcina lui Sebastian Ghita, respectiv cea de sprijinire a unui grup infractional organizat.

De asemenea, procurorii DNA au pus sechestru pe bunurile, actiunile si conturile lui Sebastian Ghita, precum si pe conturile a 51 de societati comerciale controlate de acesta, in dosarul in care deputatul este urmarit penal pentru trafic de influenta si evaziune, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Totodata, Sebastian Ghita a primit si interdictia de a-si exercita mandatul de deputat, precum si interdictia de a parasi localitatea de domiciliu, Ploiesti.

Procurorii au probe si date ca, in perioada 2000-2015, Sebastian Ghita a obtinut nelegal importante sume de bani, prin traficarea influentei, sau aparent legal din fonduri publice, pe care le-a introdus intr-un circuit financiar care nu are la baza operatiuni reale.

O parte din sumele de bani obtinute ilicit ar fi fost folosite de Sebastian Ghita in campania electorala pentru alegerile parlamentare din 2012, cand a obtinut un mandat de deputat, dar si in campania electorala pentru alegerile prezidentiale din 2014, in scopul obtinerii de voturi pentru candidatul PSD Victor Ponta.

Anchetatorii au aratat ca o parte din sumele de bani, care ar fi fost obtinute ilicit prin trafic de influenta sau devenite ilicite prin transferuri bancare efectuate pentru disimularea naturii provenientei lor si pastrate in conturile societatilor controlate, au fost folosite de Sebastian Ghita, la momente diferite, "pentru atingerea unor scopuri personale sau de grup, economice sau politice".

Anchetatorii au mai stabilit, pe baza probelor din dosar, ca Sebastian Ghita s-a folosit de functia de deputat pentru a-l determina pe seful Unitatii de Implementare a Proiectelor din cadrul SC Hidro Prahova SA sa faca plati catre SC Grossman Engineering Group SRL.

Anchetatorii au mai aratat ca Sebastian Ghita controleaza inca, direct sau indirect, prin 23 de interpusi, 54 de firme pe care le-a detinut pana in anul 2012. Operatiunile efectuate de Ghita prin intermediul acestor societati sunt incompatibile cu functia de deputat.

Citeste si Alexandru Iacobescu, omul caruia Sebastian Ghita i-a imprumutat in nume personal 90 DE MILIOANE DE EURO, chemat la DNA Citeste si Mircea Molot, anchetat de DNA pentru fapte de coruptie, a fost distins cu Crucea Episcopiei Devei si Hunedoarei ca ''semn al pretuirii si binecuvantarii'' Citeste si Procurorii DNA au gasit o valiza cu 3.000 de euro si 41.000 de lei in locuinta primarului Scripcaru
Publicat de : ---
Data publicării: 02 Iul 2015 - 05:34
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=48161&titlu=Un_ploiestean_a_povestit_la_DNA_ca_a_impartit_tigai_si_bani_alegatorilor_in_campania_PSD_din_2012