Legea privind parlamentarii incompatibili, ADOPTATA de senatori [1]

Senatul a votat luni, cu cu 86 de voturi "pentru", 43 de voturi "impotrivă", proiectul de lege referitor la incompatibilităţi privind calitatea de parlamentar cu funcţii de conducere in cadrul societăţilor comerciale, informează Mediafax

.

Proiectul de lege prevede că funcţia de deputat şi senator este incompatibilă cu "funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la societăţile comerciale care desfăşoară sistematic şi efectiv activităţi comerciale organizate ce constau in producerea, administrarea sau instrăinarea de bunuri, comerţ ori prestarea de servicii ca şi contribuabili activi in sensul reglementărilor din Codul Fiscal, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, precum şi la instituţiile publice".

In expunerea de motive, iniţiatorul susţine că au fost inregistrate cazuri cand s-au infiinţat societăţi comerciale care "nu au funcţionat niciodată şi chiar s-a uitat de ele".

"Aceste situaţii au fost constatate de ANI, care, conform legislaţiei actuale, sunt considerate ca stări de incompatibilitate. Pentru rezolvarea acestor situaţii trebuie urmată o cale destul de lungă, plecand de la instanţele judecătoreşti din teritoriu, pană la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se arată in expunerea de motive.

Senatul este prima cameră sesizată, proiectul urmand să fie transmis Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Incaltaminte iarna barbati comenteaza sau vezi comentarii /* (c)
Publicat de : ---
Data publicării: 30 Iun 2015 - 05:31
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=48112&titlu=Legea_privind_parlamentarii_incompatibili__ADOPTATA_de_senatori