Legea privind acordarea voucherelor de vacanta, promulgata de presedinte [1]

Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr

. 8/2014 pentru modificarea unor termene prevazute in Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanta.

Potrivit acestei legi, angajatii din sistemul public si din sistemul privat beneficieaza de vouchere de vacanta in limita a sase salarii medii pe economie, pe care le vor putea folosi doar in turismul romanesc.

Legea a fost adoptata, pe 3 iunie, in Camera Deputatilor, cu 303 voturi “pentru” si 12 abtineri.

Vouchere de vacanta vor fi folosite doar in turismul romanesc. De asemenea, se introduce un nou sistem, acela a emiterii voucherelor de vacanta pe suport electronic. Cele care sunt tiparite in suport electronic, cat si cele pe suport de hartie, vor fi utilizate doar in unitati turistice autorizate de Autoritatea Nationala pentru Turism.

Acest sistem de vouchere de vacanta pastreaza facilitatile fiscale oferite angajatorilor, sunt deductibile si scutite de la plata contributiilor si taxelor salariale.


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Iun 2015 - 05:31
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=48103&titlu=Legea_privind_acordarea_voucherelor_de_vacanta__promulgata_de_presedinte