Oprea inghite tot! [1]

Autor: Adelina Ionicel

In timp ce pesedistii se dau de ceasul mortii si nu stiu incotro sa o apuce, Gabriel Oprea flutura pe sub nas partenerilor de guvernare o noua victorie politica

.

 

Dupa ce a pus mana si pe PPDD, Gabriel Oprea s-a dus sa faca ordine si in PSD-ul lui Victor Ponta

UNPR a absorbit PPDD-ul, formatiunea fondata de Dan Diaconescu si condusa de Simona Man.  ?Vreau sa va anunt ca am incheiat o fuziune prin absorbtie cu PPDD. UNPR nu a ascuns niciodata faptul ca este un partid al usilor deschise. Toti cei care doresc sa faca politica in interes national si al patriotismului sunt bineveniti in UNPR, indiferent daca au facut politica sau nu, indiferent daca au facut parte dintr-un partid de stanga sau de dreapta?, a declarat Gabriel Oprea, precizand ca fuziunea ?a venit ca un lucru firesc?, dupa ce parlamentarii acestei formatiuni si-au exprimat dorinta de a colabora cu UNPR. ?Vreau sa va spun ca nu au existat discutii despre functii sau despre demnitati, motiv pentru care ii apreciez, pentru ca sunt oameni seriosi, oameni dintr-o bucata. Ne-am inteles imediat, pentru ca vrem sa devenim unul dintre marile proiecte politice ale Romaniei?, a mai spus liderul UNPR. Ca dovada a bunavointei lui, Oprea i-a oferit totusi Simonei Man functia de vicepresedinte al UNPR, in timp ce secretarul general al PPDD Liviu Neagu a devenit secretar general adjunct al UNPR.

I-a umilit pe social-democrati la ei acasa

Dupa ce a batut palma cu PPDD-ul, Gabriel Oprea a dat o fuga pana la pesedisti, vecinii lui de peste gard, unde s-a instalat confortabil la masa conducerii. Nu a stat mult ce-i drept,  suficient insa ca sa le mai spuna social-democratilor inca o data ca va vota pentru nominalizarea lui Razvan Ungureanu si ca actuala guvernare va rezista cat are el chef. Odata transmis mesajul, Oprea s-a ridicat, lasandu-i pe pesedisti cu ochii in soare. ?Ne-a umilit la noi acasa. Nu a stat cu noi la discutii . Erau colegi care aveau nevoie de niste lamuriri. Nu le-au primit. S-a ridicat si a plecat?, au povestit vicepresedintii PSD, la finalul Biroului Permanent National.

Ponta, criticat in partid

Anuntul lui Victor Ponta potrivit caruia intentioneaza sa mai stea vreo 10 zile in Turcia i-a iritat la culme pe pesedisti, o parte dintre ei sugerand chiar ca premierul trage de timp ca sa-si salveze nu genunchiul, ci cariera politica.  Printre cei care i-au batut obrazul liderului  social-democrat se numara si vicepresedintele  PSD Marian Oprisan. ?Daca eu as fi fost prim-ministru, m-as fi intors imediat. Mi-as fi riscat piciorul. Victor Ponta nu vrea sa-si riste sanatatea. Si eu tin la piciorul lui?, a comentat Oprisan.

Caderea Guvernului, analizata pe holurile Parlamentului

Actuala coalitie nu mai are cum sa reziste pana in toamna, considera alesii din mai toate formatiunile politice. Mai mult, acestia au inceput chiar sa faca previziuni cu privire la data si la modul in care va pica Guvernul condus de pesedistul Victor Ponta.  Printre cei care sustin ca actualul Executiv va fi schimbat in aceasta vara se numara si presedintele PND, deputatul Daniel Fenechiu. ?Putem sa mai adaugam la ipotezele in care Guvernul Ponta ar putea sa pice, pe langa situatia personala a lui Ponta, cel putin alte doua cauze. Este posibil pe de-o parte sa se agraveze disensiunile intre PSD si UNPR, pe de alta parte e posibil sa se creeze o falie chiar in interiorul PSD, care ar putea culmina cu o cadere a Guvernului Ponta din alt motiv decat dosarul penal. (…) Este posibila o ostilizare a situatiei din interiorul PSD-ului, pentru ca asa la o prima vedere constat ca exista o parte a PSD-ului care este mai dornica de colaborare cu presedintele Klaus Iohannis?, a explicat parlamentarul PND.

 


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Iun 2015 - 05:31
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=48095&titlu=Oprea_inghite_tot_