Sebastian Ghita: Ce s-a intamplat pare o razbunare [1]

Deputatul Sebastian Ghita a declarat, luni, in fata sediului IJP Prahova, ca "pare un fel de razbunare" ceea ce i s-a intamplat saptamana trecuta, cand procurorii au dispus extinderea masurii sechestrului in cazul sau, dar si interdictia de a parasi Ploiestiul si de a-si exercita functia de parlamentar

.

Ghita s-a prezentat la sediul IJP in cadrul controlului judiciar, precizand ca va merge in cursul acestei zile la DNA pentru a da noi detalii si lamuriri in dosarul Hertanu, dar si pentru a face unele cereri.

"Voi merge la procurorul Onea sa fac mai multe cereri. Am senzatia ca saptamana trecuta, lucrurile fiind tensionate si agitate, s-au facut multe lucruri de-a valma. Am citit cu rabdare documentele pe care mi le-a pus la dispozitie, am verificat cu atentie acuzatiile. Din pacate, miercuri, cand acuzatiile au fost aduse, nu am avut posibilitatea sa explic si varianta mea si ceea ce cred eu despre acele acuzatii. Sper ca astazi (...) sa ma primeasca si sa ii pot da noi detalii despre subiectul Hertanu. Au aparut noi inregistrari, documente, pozitii si supozitii la dosar si am gasit argumente care sa il faca sa creada ca implicarea mea in chestiunea cu Hertanu nu a fost cea pe care o suspecteaza", a declarat Ghita.

Deputatul a spus ca "nu pricepe" sensul blocarii conturilor persoanelor cu care el a avut legaturi si ale unor firme, sustinand ca aceasta pare o "razbunare".

"Nu pricep care e sensul blocarii conturilor persoanelor si firmelor pe care eu le-am cunoscut vreodata in viata mea. (...) Astazi, sa sechestrezi conturile unei firme fara un minim de dovezi este un abuz. (...) Îmi e in primul rand rusine de oamenii aceia (...). Sa pui sechestru pe contul de pensii al mamei, pe un coafor, pe niste firme cu care nu am legatura pare un fel de razbunare. (...) Tot ce s-a intamplat saptamana trecuta pare un fel de razbunare", a spus deputatul.

Ghita s-a referit si la acuzatiile de mituire a electoratului din Republica Moldova, sustinand ca nu exista dovezi in acest sens.


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Iun 2015 - 05:31
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=48086&titlu=Sebastian_Ghita__Ce_s_a_intamplat_pare_o_razbunare