Deputatii juristi ”sugereaza” sesizarea la CCR a abuzului DNA reclamat de Sebastian Ghita [1]

Foto: Mediafax Foto // Octav Ganea

Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Dupa ce Sebastian Ghita a reclamat un abuz al procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie asupra lui, prin masura interzicerii exercitarii calitatii de deputat, membrii comisiei juridice au decis sa ”sugereze” Biroului Permanent sesizarea la Curtea Constitutionala

.

Sebastian Ghita le-a trimis o scrisoare colegilor deputati, prin care sustine ca decizia procurorilor este una ”extrem grava si neconstitutionala”, fiind un conflict intre puterile statului.

”Decizia mi se pare extrem de grava, neconstitutionala si cu potentiale repercursiuni asupra democratiei in Romania. Consider ca Parlamentul  Romaniei si Comisia Juridica trebuie sa reactioneze de urgenta in vederea limitarii unui astfel de abuz. Sunt dispus sa inaintez Biroului Permanent si Comisiei Juridice orice documente relevante. Totodata, solicit declararea unui conflict intre puterile Statului, care sa fie solutionat de catre Curtea Constitutionala”, a transmis Ghita.

De altfel, el avertizeaza ca, prin crearea acestui precedent, se va ajunge ca ”un reprezentant al Parchetului sa dispuna intr-o zi masuri asupra unui numar atat de mare de parlamentari, incat sa modifice majoritati si sa schimbe configuratii politice”. In plus, el sustine ca ca nici nu se mai poate adresa justitiei in aceste conditii.

Sebastian Ghita este acuzat de procurorii DNA de trafic de influenta, complicitate la schimbarea destinatiei fondurilor europene, spalare de bani in forma continuata, evaziune fiscala in forma continuata, coruperea alegatorilor si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, in forma continuata, ca urmare a extinderii urmaririi penale in dosarul cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Hertanu. Aflat sub control judiciar, lui Sebastian Ghita i s-a interzis si dreptul de a-si exercita functia de parlamentar pentru ca, sustin procurorii, faptele de care este acuzat au fost facute tocmai in aceasta calitate.

Stire in curs de actualizare.

Citeste si Ghita: Prezint in Parlament inregistrari cu procurorul DNA si cer protectia procurorului general Citeste si Sebastian Ghita reclama un abuz al DNA asupra lui. Scrisoarea trimisa Camerei Deputatilor: „Este un evident atac la valorile democratice ale statului. Decizia DNA este extrem de grava si neconstitutionala”
Publicat de : ---
Data publicrii: 30 Iun 2015 - 05:31
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=48073&titlu=Deputatii_juristi_asugereazaa_sesizarea_la_CCR_a_abuzului_DNA_reclamat_de_Sebastian_Ghita