PRM vrea să facă statui cu banii Loteriei Române [1]

15 la sută pentru Catedrala Mântuirii Neamului, 5 la sută pentru statui și 40 la sută pentru săli de sport. Așa ar împărți fruntașii din Senat ai PRM o parte din profiturile uriașe încasate de Compania Națională „Loteria Română”.

Supărați că Guvernul a retras circa 100 de miliarde de lei destinate construcției în Arad a unui ansamblu statuar dedicat Marii Uniri, peremiștii au înaintat o inițiativă legislativă care să direcționeze o parte din profiturile de la Loto către acest obiectiv.

Aflat printre semnatarii proiectului, Gheorghe Funar a cerut ca ceea ce mai rămâne din banii pentru statui, vreo două miliarde de lei, să fie trimiși la Cluj, pentru finanțarea Monumentului Rezistenței Anticomuniste.

Partidul România Mare continuă să fie campionul inițiativelor legislative, deși, săptămâna trecută, președintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, încerca să tempereze elanul peremiștilor, sugerându-le să vină cu proiecte mai puține, dar mai serioase. După ce în urmă cu câteva săptămâni doreau să legifereze plantarea nucilor pe marginea drumurilor, ieri, peremiștii au abordat din nou această temă, dar pe alt flanc. Astfel, dacă va fi acceptată, „inițiativa legislativă pentru modernizarea trotuarelor din mediul rural” îi va obliga pe edilii de la sate să facă trotuare noi, cel puțin în mijlocul comunei. Pentru aceasta, ei vor lua bani din: bugetul statului, bugetul Consiliului județean, bugetul local, iar, dacă aici nu se găsesc sumele necesare, „din fondurile provenite de la Uniunea Europeană și din sponsorizări”.

Pe viitor, în vizorul PRM s-ar putea afla și problema căminelor culturale, așa cum a anticipat, ieri, senatoarea peremistă Verginia Vedinaș, care s-a arătat nemulțumită de starea acestor stabilimente: „În campanie, la întâlnirile cu cetățenii, a trebuit să mă apuc să mătur într-un cămin cultural, așa de murdar era”.
Publicat de : Florin Negruțiu
Data publicării: 08 Iun 2005 - 09:29
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4800&titlu=PRM_vrea_sa_faca_statui_cu_banii_Loteriei_Romane