Din PRM ramine praful de pe toba lui Vadim [1]

Filialele PRM parasesc, una cite una, partidul lui CV Tudor. Organizatia din Olt, una dintre cele mai puternice din tara, a trecut luni de partea lui Corneliu Ciontu.

Liderii filialei, intruniti intr-o sedinta de urgenta, au hotarit sa il urmeze pe Ciontu in cadrul noului partid pe care acesta il va infiinta. Plecarea acestei organizatii este o grea lovitura pentru ce a mai ramas din partidul lui Vadim, tinind cont ca, in Olt, PRM avea mai multi primari, cinci consilieri judeteni si citeva zeci de alesi locali. Mai mult decit atit, presedintele Consiliului Judetean, Jenel Copilau, era membru PRM.
La rindul lor, toti alesii locali ai PRM Botosani, cu exceptia viceprimarului municipiului Botosani, Florin Ghiorghita, si a deputatului Stefan Baban, vor parasi Partidul Romania Mare, nemultumiti de revenirea lui Corneliu Vadim Tudor la sefia partidului. Liderii PRM au avut o intilnire cu presedintele organizatiei locale, Dorin Ciustea, si au luat o decizie comuna privivind viitorul lor politic. "Am discutat cu colegii de partid si majoritatea au o alta optiune politica. Nu ne mai regasim in PRM, si nu din vina noastra. Noi am muncit si am avut rezultate foarte bune, exclusiv datorita noua. Nu mai vrem sa ne pendulam intre partide. Probabil, eu si colegii mei ne vom da demisia din PRM", a declarat presedintele PRM Botosani, Dorin Ciustea.
La Arad, intreaga filiala a PRM l-a parasit luni pe "Tribun" si a trecut de partea lui Corneliu Ciontu, a anuntat presedintele acestei organizatii, Gheorghe Feies. Acesta a declarat ca este urmat de toate filialele locale din judet, precum si de cei doi parlamentari aradeni ai PRM, senatorul Aurel Ardelean si deputatul Bogdan Cataragiu. De asemenea, Feies a afirmat ca toti alesii locali ai formatiunii sint gata sa faca acelasi pas. Este vorba de 11 primari, 11 viceprimari, precum si 100 de consilieri judeteni, municipali si locali. La Iasi, PRM a ramas, de asemenea, fara reprezentanti la nivelul Consiliului Judetean sau cel municipal.
Partidul isi mai bate si singur cuie in talpa. In timp ce filialele ii spun una cite una adio lui Vadim, la Bucuresti, conducerea PRM continua excluderile din partid. Biroul de presa al Romaniei Mari a anuntat ieri ca Biroul Permanent a hotarit excluderea din partid a lui Danil Tulugea, "pentru incalcari repetate ale statutului acestei formatiuni politice". (Oana Dobre)
Material realizat cu sprijinul Departamentului Corespondenti
Publicat de : Oana Dobre
Data publicării: 08 Iun 2005 - 09:25
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4797&titlu=Din_PRM_ramine_praful_de_pe_toba_lui_Vadim