Prefectul judetului Suceava ameninta ca il destituie pe presedintele Consiliului Judetean [1]

Prefectul judetului Suceava, Orest Onofrei, PNL, il acuza pe presedintele Consiliului Judetean (CJ) si al PSD Suceava, Gavril Marza, de nerespectarea legii privind incompatibilitatea de functii.

Prefectul ar putea emite un ordin de incetare a mandatului de presedinte al CJ a lui Gavril Marza, iar acesta din urma este hotarat sa conteste in instanta eventualul ordin. Gavril Marza a avut functia de sef al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP) pana saptamana trecuta. Prefectul Onofrei il acuza pe edilul pesedist ca la ATOP Suceava a desfasurat o activitate remunerata si a incalcat astfel prevederile Legii 161/2003 privind combaterea coruptiei, invocandu-se faptul ca functia de presedinte sau vicepresedinte de consiliu judetean este incompatibila ''cu orice alta functie publica sau o activitate remunerata in tara sau strainatate". Gavril Marza sustine insa ca ATOP este o organizatie neguvernamentala si ca functia de presedinte i-a adus doar indemnizatie, nu si remuneratie. El a mai adaugat ca, deoarece cazul de la Suceava nu este singurul de acest gen, Liga Alesilor PSD si Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene intentioneaza sa intocmeasca un raport pe care sa il inainteze Comisiei Uniunii Europene si Congresului Puterilor Locale de la Strasbourg.
Publicat de : O. M.
Data publicării: 08 Iun 2005 - 09:22
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4794&titlu=Prefectul_judetului_Suceava_ameninta_ca_il_destituie_pe_presedintele_Consiliului_Judetean