Inca o problema pentru Ghi?a. Inspectia Judiciara, sesizata in cazul afirmatiilor deputatului PSD despre dosarul de la DNA [1]

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară, miercuri, in cazul declaraţiilor făcute de Sebastian Ghiţă despre dosarul de la DNA, informează Mediafax

"Ca urmare a afirmaţiilor domnului Sebastian Ghiţă Aurelian, deputat in Parlamentul Romaniei, emise in spaţiul public in data de 24 iunie 2015 şi preluate de mass-media, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară in vederea efectuării de verificări cu privire la apărarea independenţei şi imparţialităţii sistemului judiciar, potrivit art. 30 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată cu modificările şi completările ulterioare", se arată intr-un comunicat de presă al CSM.

Citește și: Ghiță le CERE colegilor parlamentari să reacționeze la decizia DNA \'extrem de gravă și neconstituţională\'

Sebastian Ghiţă a fost, miercuri, la DNA Ploieşti, unde procurorii l-au anunţat că a fost extinsă urmărirea penală pe numele lui pentru noi fapte de corupție comise de cand acesta este parlamentar, dar și inaintea mandatului și, totodată, au extins și sechestrul asigurător asupra bunurilor acestuia. De asemenea, procurorii au modificat unele dintre obligaţile controlului judiciar pentru Sebastian Ghiţă, acesta avand interdicţie să desfăşoare activitate in calitatea de deputat, "in exercitarea căreia a săvarşit fapta", dar şi să părăsească localitatea Ploieşti fără a avea incuviinţarea prealabilă a anchetatorilor.

La ieşirea de la DNA, Sebastian Ghiţă a spus că noua măsură, de a nu părăsi Ploieștiul, a fost luată probabil pentru a fi umilit, pentru că nu a incălcat cu nimic cealaltă măsură, a interdicţiei de a părăsi ţara, din cadrul controlului judiciar.

"De data aceasta, domnul procuror Onea a crezut de cuviinţă că nu trebuie să părăsesc Ploieştiul. I-am solicitat explicaţii, mi-a spus că aşa crede dansul, că dansul este procuror, eu sunt cetăţean şi că drepturile şi libertăţile mele, intr-o astfel de situaţie, cand deschide un dosar, sunt la dispoziţia dansului şi că nemulţumirile să le adresez Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", a precizat Ghiţă.

Citește și: PREMIERĂ. Confiscare EXTINSĂ pentru deputatul PSD Sebastian Ghiță. Sechestre pe intreaga sa avere și pe conturile a 24 de apropiați și a 51 de firme

Deputatul a mai spus că astăzi şi-a dat seama despre ce este vorba in dosarul in care este urmărit penal, precizand că, in ultimele două săptămani, asupra sa au fost făcute presiuni constante.

"Şi pentru că sunt deputat in Parlamentul Romaniei - nu pentru că mi se intamplă mie acest lucru, ci pentru că vi se poate intampla, oameni buni, oricăruia dintre voi, oricăruia din ţara asta i se poate intampla -, pentru că sunt deputat in Parlamentul Romaniei, trebuie să lupt cu ceea ce se intamplă şi să spun că abuzurile asupra unui cetăţean nu pot fi tolerate de către societate, de către Parlament, de către partidele politice. Şi mai vreau să vă spun că astăzi mi-am dat seama că tot acest dosar este doar o etapă, un pas in to tceea ce mi s-a intamplat in ultimele două săptămani, presiuni constante, continue", a mai spus Ghiţă.

Sebastian Ghiță a spus că o parte din dosarul său se referă la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014 și că are interdicția de a vorbi cu premierul Victor Ponta, el susținand că este un dosar politic care vizează "dăramarea acestui guvern".

El a mai spus că, in ultimele două săptămani, asupra sa au fost făcute presiuni constante, pentru a-l influenţa pe primul ministru să işi dea demisia.

"Discuţii, intalniri, ameninţări, luări la rost care vizau demisia primului ministru Victor Ponta. Nu-l pot influenţa pe primul ministru să işi dea demisia atunci cand doresc procurorii, nu am această influenţă asupra primului ministru al Romaniei, chiar dacă danșii cred asta. Nu o să intru in detalii, pentru că mai sunt multe alte lucruri pe care trebuie să vi le spun", a adăugat Ghiță.

El a susținut că a primit și interdicția de a-și exercita mandatul de deputat și că toate aceste măsuri sunt abuzive și inalcă drepturile cetățeanului.

"I-am spus procurorului că face teste și nu cred că trebuie să fiu cobai eu sau alt deputat", a adăugat Ghiță.

Deputatul a catalogat acuzaţiile procurorilor ca fiind "cat se poate de trase de păr şi nelalocul lor".

"Eu vreau să vă intreb, in 15 ani, ANAF, procurori, Daniel Morar n-au putut să ştie că nişte firme din Romania au făcut evaziune fiscală, trafic de influenţă, corupţie", a intrebat retoric Ghiţă, la ieşirea de la DNA.

El a mai afirmat că ştie ce vor oamenii din servicii şi procurorii. "Nu sunt un neiniţiat şi un necunoscător al oamenilor din servicii, al oamenilor din procuratură şi ştiu ce vor", a spus Ghiţă.

"Decizia mea e să fac o plangere procurorului general al Romaniei. Toată această nenorocire care se abate asupra Romaniei trebuie să se oprească şi cel chemat să facă acest lucru este procurorul general al Romaniei", a mai spus Ghiţă.

El a afirmat că, in opinia sa, "se incearcă o lovitură de stat" şi a spus că procurorii nu au dreptul să interzică unui parlamentar să-şi exercite atribuţiile.

"Trebuie să inţelegem că parlamentarii Romaniei oricat de corupţi, răi şi hoţi, oricat de urat ii arată procurorii, parlametnarii totuşi sunt aleşii oamenilor şi să-i interzici unui ales să meargă in Parlament este un atac la democraţie", a declarat el.

Ghiţă a atacat ancheta procurorilor, spunand că in dosar există declaraţiile unor martori sub acoperire "care declară tot ceea ce vor procurorii şi afirmand că persoane implicate in dosar au participat la fabricarea de probe in momentul in care au ştiut că poartă asupra lor echipament instalat de procurori.

"E momentul să le spunem procurorilor că atunci cand fabrici probe acestea sunt infracţiuni", a spus Ghiţă.

Ghiţă a reafirmat că dosarul său este unul politic.

"Nu scrie justificarea pentru care eu nu pot vorbi cu Victor Ponta de aceea această chestiune mă face să cred că e un dosar politic, nu al meu, ci care vizează dăramarea acestui guvern şi convingerea lui Victor Ponta că dacă nu-şi dă demisia atunci cand vor aceşti oameni mama, cumnatul, sora, prieteni vor plăti", a mai spus Ghiță.

Parlamentarul a arătat că dosarul său are ca miză demisia lui Victor Ponta.

"Mi s-a spus că nu voi păţi nimic din ce mi se intamplă dacă Victor Ponta işi dă demisia. (...) De două săptămani politicieni, oameni din servicii şi procurori imi atrag atenţia că voi avea probleme dacă Victor Ponta nu-şi dă demisia", a mai spus Ghiță.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat miercuri, intr-un comunicat de presă, că a fost extinsă acţiunea penală faţă de Sebastian Ghiță, pentru infracţiunile de trafic de influenţă, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, in formă continuată, evaziune fiscală, in formă continuată, coruperea alegătorilor şi efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, in formă continuată. Aceste noi infracţiuni se adaugă celei iniţial reţinute in sarcina lui Sebastian Ghiţă, respectiv cea de sprijinire a unui grup infracțional organizat.

In baza noilor probe şi a extinderii acţiunii penale faţă de Sebastian Ghiță, procurorii DNA Ploieşti au modificat unele dintre obligaţile controlului judiciar, care se aplică din 24 iunie pană in 14 august.

-10% la Hainutele din bumbac organic comenteaza sau vezi comentarii /* (c)
Publicat de : ---
Data publicării: 25 Iun 2015 - 05:18
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=47913&titlu=Inca_o_problema_pentru_Ghi?a__Inspectia_Judiciara__sesizata_in_cazul_afirmatiilor_deputatului_PSD_despre_dosarul_de_la_DNA