Traian Basescu si-a facut un tun din teava de la chiuveta [1]

Pe vremea cand era copil si locuia la Bacau, Traian Basescu a avut o idee vazand la televizor filmul "Tunurile din Navarrone": sa construiasca, impreuna cu fratele sau, un tun precum cel cu care nemtii scufundau navele britanice.

In consecinta, tanarul Basescu a taiat teava de la chiuveta, a indoit-o la un capat, a umplut-o cu gamalii de chibrituri (vreo 50 de cutii) si plumb marunt, a taiat o fanta in teava, a luat rezistenta de la resou pe care a bagat-o prin fanta si a legat-o cu un cablu electric, pe care l-a introdus in priza. "Cand am bagat-o in priza, rezistenta de la resou a facut explozie, tunul a pornit ca o torpila, a spart geamul de la Comisariatul Militar si s-a oprit in biroul ofiterilor", a povestit seful statului intr-un interviu acordat elevilor care editeaza revista "Mladite". Elevii l-au intrebat pe seful statului care a fost cea mai mare nazbatie din copilaria lui. Dar, de cand a ajuns presedinte, Basescu spune ca viata i s-a schimbat in rau. "Sunt mult mai putin liber decat inainte", afirma presedintele Romaniei, care insa relateaza cum, dupa ce i se termina programul, trece la tinuta sport si colinda orasul fara escorta, la volanul masinii sale Skoda. "Ma gasiti intr-un restaurant, intr-o gradina de vara, prin Cismigiu (...), ceea ce mie imi face multa placere, caci simt ca inca mai sunt liber, dar institutiile statului care raspund de siguranta mea intra in degringolada", mai arata Basescu in interviul acordat revistei "Mladite". Sfaturile pe care seful statului le da elevilor se inspira din copilaria sa. "Alegeti-va cateva obiecte la care sa invatati, iar la celelalte luati o nota in asa fel incat sa nu ramaneti corigenti. Canalizati-va pe ce va place, pe ce credeti ca vreti sa faceti in viata. Nu va lasati pacaliti ca, dupa sase ore de scoala, sa veniti acasa, patru ore sa va faceti temele, ca apoi sa va intrebati unde v-a trecut copilaria", le indica Traian Basescu elevilor, pe care-i mai sfatuieste sa le spuna in fata profesorilor care-si inchipuie ca materia pe care o predau este cea mai importanta ca nu este asa. Presedintele Romaniei a aratat insa in acest interviu ca stie exact cat de necesara este reforma curriculara in invatamantul romanesc si ca a discutat despre aceasta problema cu ministrul Invatamantului. El s-a plans ca in Romania nu exista suficiente licee care sa pregateasca functionari publici sau functionari bancari. "Asa cum ii cerem minerului sa se recalifice, ii cerem si profesorului al carui obiect nu mai este de actualitate", afirma Basescu. "Voi mai invatati despre papadie?", i-a intrebat ironic seful statului pe elevii de la revista "Mladite", editata de Scoala nr. 174 "Constantin Brancusi", din Bucuresti. Cat despre finalul povestii tunului de la Bacau cu care fratii Basescu au torpilat Comisariatul Militar, presedintele Romaniei recunoaste ca s-a terminat cu un mare scandal. "Nu stiu daca va puteti imagina ce a fost", spune Traian Basescu, al carui tata era militar.
Publicat de : Mircea MARIAN
Data publicării: 08 Iun 2005 - 09:19
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4791&titlu=Traian_Basescu_si_a_facut_un_tun_din_teava_de_la_chiuveta