Lavinia Sandru: Basescu si-a depasit atributiile, in cazul Simonei Marinescu. Sa fie audiat la Comisia de abuzuri! [1]

Deputatul Lavinia Sandru, vicepresedinte al Partidului Initiativa Nationala (PIN), il ataca dur pe seful statului, cel care, nu cu mult timp in urma, o trimitea pe "centura politicii".

Sandru a sesizat, ieri, Comisia pentru cercetarea abuzurilor din Camera Deputatilor, solicitand audierea presedintelui Traian Basescu in legatura cu "demersul acestuia indreptat impotriva cetateanului roman Simona Marinescu". Liderul PIN considera necesara aceasta audiere "in vederea aflarii motivelor reale care l-au determinat pe presedintele Romaniei sa actioneze, in forta, impotriva unui cetatean roman, urmand a se analiza daca aceste motive sunt intemeiate si de natura sa-i justifice actiunea". Deputatul independent considera ca seful statului si-a depasit atributiile constitutionale folosindu-si pozitia pentru discreditarea unui cetatean roman, angajat al Bancii Mondiale. Traian Basescu a declarat, in conferinta de presa de luni seara, pe tema rapirii jurnalistilor romani, ca Simona Marinescu a fost o sursa de informatii "extrem de toxica" si autoritatile au trebuit sa intervina "pe canalele statului" pentru ca aceasta sa fie retrasa din Bagdad, deoarece oferea informatii false presei. Ca replica, Marinescu a declarat, tot luni seara, ca nu a fost schimbata din functia pe care o avea in Irak, ci i s-a incheiat o parte a misiunii in aceasta tara. "Nu am fost schimbata. (...) Prima etapa s-a incheiat la jumatatea lunii aprilie si am plecat din Irak", a mentionat Marinescu. Ea a afirmat ca toate declaratiile pe care le-a facut au fost publice si pot fi verificate.
Publicat de : Claudia Cristofan
Data publicării: 08 Iun 2005 - 09:04
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4780&titlu=Lavinia_Sandru__Basescu_si_a_depasit_atributiile__in_cazul_Simonei_Marinescu__Sa_fie_audiat_la_Comisia_de_abuzuri_