Dorohoi: Se face lumină în cazul apartamentelor vândute ilegal de fostul primar [1]

Primăria Dorohoi a obținut primele hotărâri judecătorești favorabile în cele 13 procese în care s-a solicitat nulitatea contractelor de vânzare-cumpărare emise de fostul primar Vasile Gherasim.

Ciprian Dohotariu, juristul Primăriei Dorohoi a declarat că în urmă cu câteva zile Curtea de Apel Suceava a anulat trei contrate de vânzare – cumpărare, urmând ca zilele viitoare să aibă loc pronunțarea în celelalte zece dosare.

Scandalul apartamentelor, a început în toamna anului trecut când au fost depistate un număr de 13 locuințe vândute de fostul primar Vasile Gherasim cu sume cuprinse între 6 și 30 de milioane de lei, în condițiile în care valoarea reală a acestora este între 150 și 300 de milioane de lei.

În plus, actuala conducere a municipiului Dorohoi s-a folosit de o eroare a fostului primar Vasile Gherasim care a vândut apartamentele din fondul locativ fără aprobarea Consiliului Local, ceea ce duce automat la acordarea nulității contractului. Soluția Curții de Apel Suceava nu este una definitivă, proprietarii apartamentelor având posibilitatea să facă recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Publicat de : Anca GĂLUȘCĂ
Data publicării: 07 Iun 2005 - 16:20
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4773&titlu=Dorohoi__Se_face_lumina_in_cazul_apartamentelor_vandute_ilegal_de_fostul_primar