Premierul Calin Popescu-Tariceanu: Adrian Nastase are in sange comunismul si nu se poate dezbara de el! [1]

Problema proprietatii in Romania ar fi fost rezolvata de mult in mod echitabil, asa cum s-a intamplat in alte tari din fostul bloc comunist, daca Partidul Social Democrat ar fi fost condus de altcineva decat de "lupii tineri" din Partidul Comunist, a afirmat premierul Calin Popescu-Tariceanu, conform Mediafax.

El a participat, ieri, la o dezbatere privind noul pachet legislativ privind regimul proprietatii, amintind ca Executivul a lansat un apel catre toti parlamentarii, inclusiv ai opozitiei, pentru a sprijini demersul de asumare a raspunderii asupra acestuia in fata Legislativului. Premierul a aratat ca, in orice democratie, exista momente in care confruntarea politica se opreste, atunci cand este vorba despre interesul national, precizand ca a sperat ca reprezentantii opozitiei sa inteleaga semnificatia pozitiei pe care o vor adopta fata de pachetul de legi. "Din semnalele venite, se vede ca unii reprezentanti ai PSD, precum Adrian Nastase, despre care nu stiu daca a avut mandat sa vorbeasca in numele partidului, se situeaza in mod constant pe o pozitie antireformista si antidemocratica. Nu mai vorbesc de glumitele cu care ne-a obisnuit si pe care le foloseste din nou, cand vorbim de un act politic extrem de important. Un lider politic care nu recunoaste importanta reglementarii juste a proprietatii dovedeste ca invataturile scolii de partid comuniste i-au intrat in sange si nu se poate dezbara de ele nici macar pentru a asigura integrarea Romaniei in UE. Dar vorba aceea: «Lupul isi schimba parul, dar naravul ba!»", a spus Tariceanu.

Premierul a mai afirmat ca PSD a sabotat constant dezbaterile pentru rezolvarea problemei proprietatii, iar dupa alegerile din 2000, si-a insusit Legea 10, referitoare la proprietate, ca pe o realizare politica proprie. "La fel ar fi vrut sa faca si acum, continuand politica dublului standard: in declaratii, PSD se pretinde pro-european, dar in fapte este anti-european", a adaugat premierul. Tariceanu a spus ca, in cazul in care opozitia va initia o motiune de cenzura, fiecare semnatura depusa pe acest document va fi echivalentul unei motiuni de cezura impotriva integrarii Romaniei in UE. Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, i-a transmis o scrisoare premierului Calin Popescu-Tariceanu, in replica la cea adresata de acesta Parlamentului pe tema legilor justitiei si proprietatii, in care subliniaza ca Legislativul nu are rolul de "ghiseu de inregistrare pentru «pachete". In scrisoarea deschisa, semnata "deputat Adrian Nastase", prezentata presei, duminica, la conferinta de presa a PSD, liderul social-democrat ii aminteste lui Tariceanu ca, in conformitate cu prevederile constitutionale si ale Regulamentelor, primul-ministru se adreseaza Parlamentului prin intermediul presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor. (Claudia Cristofan)


Nastase: Domnul Tariceanu este foarte suparat pe viata!

"Domnul Tariceanu este foarte suparat pe viata, pe alegerile anticipate", i-a raspuns ieri presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, premierului Calin Popescu-Tariceanu, ca replica la acuzele aduse de acesta privind pozitia PSD fata de legile justitiei si si proprietatii. Nastase afirma ca este inadmisibil ca Guvernul sa isi asume raspunderea "pe 270 de pagini, pe 18 legi, pe sute de puncte, la care trebuie raspuns in bloc: da sau nu, daca sunt bune sau rele", in conditiile in care "unele sunt necesare, altele sunt discutabile". Totodata, presedintele Camerei sustine ca, prin pachetul de legi ale justitiei, premierul doreste sa aduca Magistratura, Justitia sub controlul unui ministru al sau. "Ani intregi ne-au pisat la cap ca nu este bine si ca trebuie sa schimbam aceste legi, ceea ce am si facut. Acum dansii vor sa aduca inapoi Justitia sub controlul ministrului justitiei. "Este inadmisibil ca se considera ca Justitia trebuie pusa sub tutela doamnei Monica", a explicat Nastase.
Publicat de : L.R.
Data publicării: 07 Iun 2005 - 10:13
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4755&titlu=Premierul_Calin_Popescu_Tariceanu__Adrian_Nastase_are_in_sange_comunismul_si_nu_se_poate_dezbara_de_el_