PPCD sceptic fata de conservatori [1]

PPCD considera ca, in afara de PD, este "indoielnica sincera dorinta a altor grupari de a intra in PPE" si isi manifesta "scepticismul" fata de Partidul Conservator, precizand si ca orice discutie cu gruparea Ciontu este "prematura" .

Aceste declaratii au fost facute ieri de vicepresedintele crestin-democratilor romani, Mihai Marinescu si de presedintele PPCD Bucuresti, Remus Opris (foto). Opris a afirmat ca PPCD urmareste cu interes "metamorfoza PD", iar daca la Conventia Nationala din aceasta luna va castiga proiectul politic popular, "este firesc" ca PPCD sa sustina integrarea ulterioara a acestui partid in PPE si asteapta ca prioritatile politice crestin-democrate sa fie sustinute la nivel parlamentar si guvernamental. In opinia lui Opris, dorinta altor formatiuni de a intra in PPE ar putea fi o manifestare a "oportunismului de circumstanta" sau o incercare de a spala "obrazul patat al unor lideri si grupari". "Nu ne vom lasa inselati si nu vom insela PPE, sprijinind oameni care se afla la departare de principiile si valorile crestin-democrate", a declarat Opris. El a aratat ca, pina in prezent, la nivelul liderilor, Partidul Conservator a dat dovada de "versatilitate politica", intrucat "a semnalizat la dreapta si a cotit la stanga". In ceea ce priveste gruparea Ciontu, el considera ca trebuie facuta o clara diferenta fata de luptele interne pe care le traverseaza PRM. "Nu-si pot schimba mai mult decat blana, schimbari profunde nu cred ca pot fi avute in vedere", a mentionat Remus Opris. Vicepresedintele Mihai Marinescu a fost de parere ca, mai intai, Corneliu Ciontu trebuie sa treaca prin "purgatoriu" si nu "tam-nesam sa vrea sa devina crestin-democrat", motiv pentru care apreciaza discutiile cu aceasta grupare drept "premature". Concluzia celor doi lideri PPCD este ca, de fapt, adevaratul obstacol in calea aderarii unor astfel de grupari si persoane la PPE nu-l reprezinta PPCD, ci "vointa de neclintit a PPE de a ramane focalizat in permanenta condamnare a regimului totalitar comunist".
Publicat de : R.G.
Data publicării: 07 Iun 2005 - 10:10
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4751&titlu=PPCD_sceptic_fata_de_conservatori