Senatorul Lupoi, capitanul-revolutionar, il paraseste pe C.V. Tudor [1]

Senatorul Mihai Lupoi, vicepresedinte al PRM, a decis sa demisioneze de sub comanda lui C.V. Tudor. "Consider ca PRM este un partid fara viitor, iar traseul pe care a apucat-o nu duce nicaieri.

Este un partid de lider, desuet, in care democratia este doar o iluzie. Prin actiunile presedintelui si ale conducerii, prin rezultatele obtinute in alegeri, acest partid a ratat orice posibilitate de legitimare externa, de integrare intr-una din familiile politice democratice europene", isi justifica Mihai Lupoi despartirea de partid. Dupa alegerile din 28 decembrie, la care peremistii si, mai ales, candidatul lor la Presedintie au obtinut un scor modest comparativ cu propriile asteptari, demisionarul si-a exprimat, in sedintele forurilor de conducere ale partidului, nemultumirea fata de modul in care C.V. Tudor si apropiatii sai gestioneaza organizatia, punand in discutie chiar eternizarea "tribunului" in fotoliul de lider. De asemenea, Lupoi a militat, in spatele usilor inchise, pentru o apropiere parlamentara a PRM de Alianta PNL-PD, impotriva cursului imprimat de mai-marele partidului, care a sustinut candidaturile lui Nicolae Vacaroiu si Adrian Nastase la sefia celor doua Camere. Fost ofiter MApN, cunoscut de public din zilele lui decembrie '89, cand aparea pe ecranele televizoarelor in uniforma si inarmat cu un Kalasnikov, fostul peremist are acum ambitia sa puna pe picioare o alcatuire politica de orientare populara, crestin-democrata: "De o asemenea miscare Romania are mare nevoie. Voi incerca sa o pun pe picioare cu ajutorul unor parlamentari si politicieni din tot spectrul politic. Apelez inclusiv la fosti colegi de-ai mei, din PRM".
Alin BOGDAN

Publicat de : e.fogarasi
Data publicării: 10 Ian 2005 - 10:14
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=47&titlu=Senatorul_Lupoi__capitanul_revolutionar__il_paraseste_pe_C_V__Tudor