Partidul lui C.V. Tudor se injumatateste la numarul de parlamentari [1]

Revenirea lui Corneliu Vadim Tudor in fruntea partidului vulturului cruciat si excluderea deputatilor Corneliu Ciontu si a lui Anghel Stanciu din partid, consfintita ieri in cadrul Biroului Permanent Extraordinar al PRM, il vor costa pe tribun pierderea a aproape jumatate din totalul de parlamentari pe care aceasta formatiune i-a obtinut la ultimele alegeri.

14 deputati PPRM si alti cinci ai Blocului National Sindical, alesi anterior pe listele acestui partid, vor crea un grup independent popular la Camera Deputatilor, sub conducerea deputatului Corneliu Ciontu, debarcat cu circ demn de calitatile marelui „lider moral“. Sustinand sus si tare ca partidul nu poate supravietui fara „fondatorul“ sau, Vadim Tudor, l-a aruncat la gunoi pe cel pe care numai in urma cu cateva luni il credita cu increderea sa, argumentand cu prietenia de 30 de ani care-i lega.

Tratati si clasificati drept „gunoaie“,Ciontu si Anghel Stanciu i-au pregatit lui C.V. Tudor lovitura de gratie. Cei doi au reusit sa convinga o serie de parlamentari si chiar pe unii dintre principalii finantatori ai partidului sa-i urmeze pe noul drum. Printre cei 14 deputati care vor dezerta din PRM-ul resuscitat, la vechea denumire de tribun se numara Alexandru Ciocalteu, clujeanul Mircea Calian, Daniel Ionescu, Dragos Dumitriu, un Valeriu Buzea si posibil, si Mircea Purceld, dat de unele surse din PSD ca negociind in paralel cu Hrebenciuc o eventuala migrare spre social-democratie.

Toti aceastia au facut in ziua de ieri anticamera la Ciontu, care a reusit sa-i convinga sa intre in propria-i tabara. Intre timp, Ciontu a inregistrat la OSIM denumirea contestata vehement de catre fidelii tribunului, Partidul Popular Romania Mare, urmand ca aceasta sa serveasca drept titulatura pentru un nou partid.

Ciontu a recrutat si o serie de deputati, pana mai ieri principali finantatori ai PRM-ului: Dumitru Puzdrea, Dan Grigore, Bogdna Cantaragiu, Liviu Almasan si craioveanul Doru Matusa, ultimul figurand in topul 300 al celor mai bogati oameni din Romania.

Exodul deputatilor cu bani l-ar putea determina si pe senatorul afacerist Dorel Onaca, sa paraseasca barca vadimista, mai ales ca postul acestuia de prim-vicepresedinte este amenintat pe termen scurt sau mediu de catre Gheorghe Funar. La Senat, Aurel Ardelean este dat ca sigur de partea lui Ciontu, „electricianul“ aflandu-se in negocieri aprinse si cu senatorul jurist Liviu Bindea si „baiatul de la Gorj“, Ilie Petrescu, pentru inrolarea in randurile noului grup. In teritoriu, Ciontu se bazeaza pe sprijinul a 19 filiale de partid, in marea lor parte si pe sustinerea filialei bucurestene de sector 5, coordonata de catre Nicu Vasilescu.

Moldova reprezinta nucleul noului proiect promovat cde Ciontu. Filialele de Suceava, Iasi, Botosani, Buzau si Bacau sunt date de unele surse din PRM ca partizane sigure ale exclusilor din partid, in timp ce in Ardeal, Aradul nu-l are la inima pe Vadim Tudor. La randul sau, Gheorghe Funar a avut surpriza sa constate ca nu este sustinut decat de catre fostii membrii PUNR, inglobati in partid, restul organizatiei plasandu-se in jurul lui Calian.

De asemenea, se prevad scindari la nivelul organizatiilor de Timis, Alba, Targu Mures, Dolj, Huneadoara si chiar Covasna, in timp filiala de Olt se pregateste sa se mute in totalitatea sa cu arme si bagaje in tabara lui Ciontu. Nici litoralul nu va scapa neafectat de acest cutremur, liderul filialei constantene, Radu Comanici, avand destule de impartit cu ciracii lui C.V. Tudor.
Publicat de : Marius Vulpe
Data publicării: 03 Iun 2005 - 08:29
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4679&titlu=Partidul_lui_C_V__Tudor_se_injumatateste_la_numarul_de_parlamentari