Tensiuni intre Putere si Opozitie [1]

Premierul Calin Popescu-Tariceanu le-a trimis ieri parlamentarilor o scrisoare deschisa, in care face apel la senatori si la deputati sa sustina legile privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea.

"Este prilejul sa dovedim impreuna, membri ai Guvernului si parlamentari ai Romaniei, cum functioneaza practic consensul politic asupra obiectivului strategic privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana", se spune in scrisoare. Seful Executivului mai spune ca Parlamentul joaca un rol fundamental in sustinerea procesului de integrare europeana si apreciaza ca sustinerea demersului de reforma a proprietatii si a justitiei va fi o confirmare a faptului ca parlamentarii sunt "angajati pe deplin in procesul de pregatire a Romaniei pentru a deveni membru al UE la 1 ianuarie 2007". Ca replica la scrisoarea lui Tariceanu, PSD crede ca seful Executivului incearca sa transforme Parlamentul intr-o "noua Mare Adunare Nationala in care parlamentarii sa se intalneasca o data sau de doua ori pe sesiune si sa adopte cu entuziasm toate legile propuse de Guvern, fara a apela la dezbateri". In sedinta din 1 iunie, Executivul a decis sa-si asume raspunderea pentru legile referitoare la reforma justitiei si proprietatii.
Publicat de : C.E.
Data publicării: 03 Iun 2005 - 08:16
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4664&titlu=Tensiuni_intre_Putere_si_Opozitie