Senatul lui Nicu Vacaroiu a bagat miliarde in buzunarele lui Hayssam [1]

Senatul a bagat 1,2 miliarde de lei in buzunarul lui Omar Hayssam, mai precis prin conturile firmei City Center, de la care a cumparat piese auto de care nu avea nevoie.

Achizitionarea s-a facut prin incredintare directa a contractului, si nu prin licitatie sau selectie de oferte. Potrivit raportului preliminar al Curtii de Conturi, Senatul a cumparat, in 2004, piese de schimb pentru autoturisme marca Dacia si Daewoo in valoare de 3,25 miliarde lei, desi astfel de piese existau deja pe stoc. Directia Transporturi a Senatului a decis sa cumpere piesele cu pricina direct de la producator, Daewoo Craiova, dar si de la City Center, firma condusa de Omar Hayssam. Senatorul PNL Mihail Lupoi sustine chiar ca City Center a trecut, in decembrie 2004, din mainile lui Hayssam in cele ale colaboratorului sau apropiat Mohamed Munaf, cel care a jucat rolul de ghid, interpret si sponsor al deplasarii celor trei jurnalisti rapiti in Irak. Firma City Center a vandut Senatului piese de schimb produse la Daewoo, dar, evident, la un pret mai mare. De exemplu, Senatul a achizitionat 100 de filtre de ulei de la City Center la pretul de 68.000 lei/bucata, in conditiile in care aceeasi piesa a fost cumparata de la producator cu 57.000 lei. Relatia dintre Senat si City Center nu este deloc noua, contracte cu aceasta firma fiind incheiate inca din 2000. Numai in 2004, Senatul a virat in conturile firmei lui Hayssam peste 800 de milioane de lei pentru diverse servicii de reparatii ale masinilor din dotarea Senatului. In perioada 2000-2004, din bugetul Senatului s-au scurs in conturile firmei City Center peste 3 miliarde de lei. Desi avea un contract pentru asigurarea reparatiilor in perioada de garantie a masinilor, City Center a incasat de la Senat nu mai putin de 80 de milioane de lei pentru reparatii care erau gratuite. Potrivit lui Vasiliu, acest prejudiciu a fost deja recuperat de la City Center. Conducerea Senatului i-a pedepsit pe Gheorghe Neacsu, directorul Directiei Transporturi, si pe Serban Stancescu, sef de serviciu la aceeasi directie. Cei doi au fost destituiti sub acuzatia de neglijenta in serviciu si prejudicierea bugetului. Decizia de destituire a fost semnata de seful lor direct, Adriana Stan, care, chiar daca a vizat toate matrapazlacurile facute de cei doi, a ramas bine mersi in functie. Tot Neacsu este cel care a intocmit documentul pentru cumpararea de piese de schimb direct de la City Center, evident cu avizul Adrianei Stan. Senatul a achitat facturile catre City Center in lunile octombrie si decembrie ale anului trecut, exact inainte ca PSD sa plece de la putere.
Publicat de : Mara STEFAN
Data publicării: 02 Iun 2005 - 08:17
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4648&titlu=Senatul_lui_Nicu_Vacaroiu_a_bagat_miliarde_in_buzunarele_lui_Hayssam