Fostul primar din Barlad, „nea Titi”, isi RECUNOASTE VINOVATIA si izbucneste in plans in fata judecatorului: „Eram atat de fericit...Nu am stiut ca nu e bine” [1]

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Fostul primar PSD Constantin Constantinescu a cerut „indurarea” magistratului de la Judecatoria Barlad, in sarcina caruia a intrat validarea acordului de recunoastere a acordului de vinovatie incheiat cu procurorii de la Curtea de Apel Iasi, scrie bzi

.ro.

Fostul edil a plans dupa ce presedintele de sedinta l-a intrebat daca isi recunoaste vina, daca este de acord cu pedeapsa de un an de inchisoare cu suspendare si cu pedepsele complementare si accesorii.

"Nea Titi" a aprobat in soapta, potrivit sursei citate. La final, avocatul sau a cerut dreptul presedintelui de instanta ca inculpatul sa adreseze cateva vorbe.

"As vrea sa spun cateva lucruri legate de faptul ca sunt aici. Nu mi-am dorit. Au fost 11 ani in care mi-am dorit sa fiu in slujba orasului, sa-l fac sa arate mai bine. Dupa 4-5 ani de eforturi, documentatia acelui proiect a fost gata si eram atat de fericit, incat am semnat. Vreau sa ma credeti ca nu am stiut ca nu e bine", a spus Constantinescu, izbucnind in lacrimi.

"Nea Titi", un "sfant" pictat in biserica

foto: adevarul.ro

Anul trecut, primarul municipiului Barlad a fost pictat la scara naturala, alaturi de Iisus si sfinti, pe unul din peretii bisericii din curtea Spitalului Barlad, edilul sustinand ca este "obligatoriu", in calitate de ctitor al lacasului de cult, sa apara in tabloul votiv". "Sunt pictat in tabloul votiv, unde trebuie sa fie imortalizat in mod obligatoriu, potrivit traditiei bisericii ortodoxe, ctitorul care preda ierarhului, in cazul de fata episcopul Corneliu, biserica in miniatura. Eu sunt ctitorul acestei biserici pentru ca am contribuit la construirea ei timp de 12 ani. Daca nu aveam necazul cu sotia (n.r.-decedata), in memoria careia s-a construit aceasta biserica, imi faceam firma mai puternica", declara, la acea vreme, Constantin Constantinescu, potrivit Mediafax.

Nu se intelege prea bine cu jurnalistii

Cand aceasta nu a plecat, "Nea Titi" a spus despre aceasta ca lucreaza, probabil, pe soseaua de centura sau pe strada. In cele din urma, Constantinescu a plecat de la propria conferinta, scrie ziuaconstanta.ro.

Acuzat de agresiune asupra unui copil care l-a "batut" la tenis

In iunie 2014, primarul Barladului a fost acuzat ca a batut un copil pe terenul de tenis, dupa ce acesta din urma a castigat meciul, scrie paginadepolitica.ro. "Copilul l-a batut pe primar, iar cei care asistau pe margine la jocul dintre cei doi, au ramas stupefiati cand l-au vazut extrem de nervos pe Titi, aruncand cu racheta dupa copil! Racheta l-a lovit pe micut in spate, facandu-l sa icneasca de durere!", a spus un martor.

"Telenovela" baronului PSD Constantin Constantinescu

In februarie 2015, baronul PSD Constantin Constantinescu, pe atunci primar al Barladului, a demisionat in lacrimi, exclamand ca "decada constantiniana s-a incheiat". Edilul a demisionat in 26 februarie si a invocat motive de sanatate, dar nu a facut nicio referire la acordul de vinovatie semnat pe 12 februarie cu procurorii Curtii de Apel Iasi, privind savarsirea infractiunii de conflict de interese.

La sedinta in care a demisionat "Nea Titi" a fost prezent si deputatul PSD Adrian Solomon, fin de cununie al primarului Constantinescu si fost vice-primar in primul mandat pe care l-a avut nea Titi (2004-2008).

Dupa citirea demisiei, Solomon a spus ca "decada Constantiniana a fost plina de realizari", "cel mai bun primar din perioada postdecembrista" si ca a fost victima unor legi gresite "facute cu fundul", scrie adevarul.ro. Dupa discursul lui Solomon, Constantinescu a plans.

Interimatul la conducerea primariei Barlad este asigurat de viceprimarul Marin Bunea. Fostul edil Constantin Constantinescu are calitatea de inculpat intr-un dosar de conflict de interese in forma continuata si pe 12 februarie a semnat un acord de vinovatie cu procurorii de la Curtea de Apel Iasi si si-a negociat o pedeapsa la un an de inchisoare cu suspendare.

De ce este acuzat "Nea Titi"

Dosarul 955/189/2015 cuprinde opt volume si procurorii il acuza pe Constantin Constantinescu, fost primar al Barladului pana la 1 martie, de comiterea infractiunii de conflict de interese. Fostul primar ar fi cedat formal actiunile firmei sale, Constructii Consult SRL Barlad, concubinei Cristina Andrei si ulterior, cand lucrurile s-au deteriorat, contabilei Cristina Neagu. Firmele care castigau licitatii din bani publici, unde "Nea Titi" era ordonator principal de credite, erau obligate sa subcontracteze sau sa cumpere materiale de la firma sa. De asemenea, procurorii sustin ca primarul scotea bani din inchirierea utilajelor catre cei care castigau licitatiile, informeaza vremeanoua.ro.

Ce relatii comerciale a avut primarul cu Urbanproiect

"Numitul Dumitrasc Viorel I, martor in dosar, administrator al SC Urbanproiect SA, in perioada 2008-iulie 2011, a avut calitatea de membru in CLM Barlad. A participat uneori ca presedinte de sedinta, intre 2008 si 2010, la sedintele CLM Barlad prin care au fost aprobate documentatia tehnica-economica a obiectivului de investitii, proiectul tehnic, cota de participare a municipiului Barlad, asigurarile de cheltuieli neeligibile din bugetul local, votand pentru aprobarea acestora. In iulie 2011, dupa 11 zile de la publicarea pe SEAP a anuntului pentru licitatie, si-a depus demisia din functia de consilier. (…) In acel moment, primarul avea calitatea de asociat majoritar la Constructii Consult cu 75 % din actiuni detinute. Realitatea relatiilor comerciale cu SC Urbanproiect reiese din Nota de fundamentare a DNA astfel: SC Constructii Consult a executat lucrari emitand catre Urbanproiect facturi pentru executarea unor lucrari si pentru materii prime necesare la acele lucrari in valoare de 1.252.896,67 lei, in baza unor contracte semnate in perioada 2009 – 2010 (lucrari luate in subantrepriza de Titi de la Dumitrasc – n.r.). O alta relatie – vanzarea – cumpararea de materiale : SC Constructii Consult a emis catre Urbanproiect in perioada 01.04.2011 – 30.06.2012, 17 facturi in valoare de 75.900, 4 lei", spun procurorii ieseni.

Acestia il acuza pe fostul edil al Barladului ca a semnat documentele incriminatorii cu buna stiinta. "In cauzã este clar dovedit faptul cã suspectul cunostea foarte bine despre ce societãti este vorba, cunostea faptul cã in trecut propria sa societate a avut raporturi comerciale diverse, ceea ce automat implica obligatia de a se abtine de la a semna contractele in cauzã din dosar", mai scriu procurorii. Primarul a declarat ca recunoaste si accepta incadrarea juridica si este de acord cu propunerea procurorului.

Citeste si Mai multi romani care au mers zilele trecute la BANCOMAT au avut o surpriza Citeste si Anunt despre Carmen Iohannis, pe Facebook: ''Am avut o intalnire cu ea si mi-am dat seama'' Citeste si GANDUL MEU. Mai baieti, pe ce ati cheltuit voi 70 mil. euro la Teatrul National? Ia sariti voi cu raportul ca sa stim si noi cum ajunge sa coste reabilitarea unei singure cladiri cat un cartier cu 3.000 de apartamente noi! Citeste si Modificarea importanta pe care o vor suferi TOATE blocurile din Bucuresti. Toti locatarii se vor conforma, fie ca sunt de acord, fie ca nu Citeste si Fiul unui miliardar a intrat cu Ferrariul in parc pana in buza terasei. Ce a urmat cand hingherii de masini au vrut sa-i ridice bolidul Citeste si Un manager face un calcul rece: „Cu 20 de salarii din Bucuresti se platesc 100 de angajati din Oradea”

 

Citeste si Fostul primar al Ploiestiului ramane in arest, in urma unei decizii definitive a instantei Citeste si Secretara unei primarii din Vaslui, sechestrata de primar in arhiva. Motivul este greu de banuit Citeste si Primar argesean trimis in judecata pentru abuz si neglijenta in serviciu si complicitate la fals .follow-us-bubble{ z-index: 10000; position:fixed; right: -545px; bottom: 140px; } .follow-us-bubble .trigger{ color: #086DB6; background-color: #fff; border: 1px solid #999; border-bottom:1px solid #ccc; font-weight: bold; font-size: 12px; -webkit-box-shadow: -1px -2px 5px #999; -mox-box-shadow:-1px -2px 5px #999; box-shadow: -1px -2px 5px #999; letter-spacing: 2px; padding: 10px 5px 10px 5px; float: left; border-radius: 10px 10px 0 0; font-family: 'Open Sans',sans-serif; margin-right: -48px; margin-top: 47px; text-align: center; width: 121px; text-transform: uppercase; cursor: pointer; -webkit-transform: rotate(-90deg); -moz-transform: rotate(-90deg); -ms-transform: rotate(-90deg); -o-transform: rotate(-90deg); transform: rotate(-90deg); } .follow-us-bubble .bubble{ border-top: 2px solid #333; border-right: 0; background-color: #fff; float: left; /*width: 450px;*/ height: 108px; padding: 10px; z-index: 20000; border-bottom: 1px solid #999; -webkit-box-shadow: -2px 2px 3px #999; -mox-box-shadow: -2px 2px 3px #999; box-shadow: -2px 2px 3px #999; } .follow-us-bubble .bubble .title{ font-weight: bold; font-size: 16px; margin-left: 10px; margin-bottom: 10px; margin-top: 5px; } .follow-us-bubble .bubble .title a{ color: #086DB6; text-decoration: none; } .newsletter-container form.nl-form input { width: 180px; border: 1px solid #666666; padding: 5px; float:left; } .newsletter-container form.nl-form div { width: 120px; float: left; } .newsletter-container form.nl-form input.submit { width: 120px; padding: 6px 0px; border: 0px; font-weight: bold; text-align: center; color: #fff; background: #086DB6; cursor: pointer; } .fb-like-container, .newsletter-container{ float:left; } .newsletter-container p{ position: relative; padding: 4px 7px 8px 0px; border-top: 0px; border-left: 0px; border-right: 0px; background-color: transparent; color: #333; font-size: 16px !important; font-weight: bold; } .social-bar .follow-us-bar{ font-size: 15px; font-weight: bold; } .social-bar .follow-us-bar a{ text-decoration : none; color: #086DB6; text-transform: uppercase; } 14174433 Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te var emailValidator = function(email){ var pattern = /^[a-zA-Z0-9._-]+@[a-zA-Z0-9.-]+\.[a-zA-Z]{2,4}$/; return (email.match(pattern) !== null); } $('.newsletter-subscription-box').each var subscriptionForm = $(form); subscriptionForm.submit var emailToSubscribe = subscriptionForm.find('input[name="email"]').val(); if (!emailValidator(emailToSubscribe)){ subscriptionForm.find('.error').text('Adresa de email este invalida'); return false; } $.ajax({ url : '/ws/subscription.php', data : { email : emailToSubscribe }, dataType : 'json', type : 'POST', success : function(response){ if (response.status){ subscriptionForm.find('.error').removeClass('error').addClass('success').text('Ati fost abonat la newsletter'); } } }); return false; }); }); $(document).ready if ($('.comments-counter').length && $('.CommentsList .header SPAN STRONG').length){ var commentsCount = $('.CommentsList .header SPAN STRONG').text(); $('.comments-counter').text(commentsCount); } var emailShareTriggers = $('.email-share-trigger'); if (emailShareTriggers.length > 0){ var itemIds = {}; $.each(emailShareTriggers, function(i, emailShareTrigger){ var itemId = $(emailShareTrigger).attr('data-itemId'); itemIds[itemId] = true; }); var ids = []; $.each(itemIds, function(i, id){ ids.push(i); }); ids = ids.join(','); if (ids){ $.ajax({ url : '/ws/trackemailshare.php?action=getCount&items=' + ids, type : 'GET', dataType : 'json', success : function (response){ if (response.status && response.data){ $.each(response.data, function(id, count){ $('.email-share-trigger[data-itemId="' + id + '"]').find('span').text(count); }); } } }); } emailShareTriggers.click var target = $(event.target); if (!target.is('A')){ target = target.parents('a:first'); } var itemId = target.attr('data-itemId'); $.ajax({ url : '/ws/trackemailshare.php?action=increment', dataType : 'json', type : 'POST', data : { itemId : target.attr('data-itemId') }, success : function(response){ if (response.status && response.data){ $('.email-share-trigger[data-itemId="' + itemId + '"]').each $(shareTrigger).find('span').text(response.data); }); } } }) }); } });

 


Publicat de : ---
Data publicrii: 30 Apr 2015 - 05:22
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=46468&titlu=Fostul_primar_din_Barlad__anea_Titia__isi_RECUNOASTE_VINOVATIA_si_izbucneste_in_plans_in_fata_judecatorului__aEram_atat_de_fericit___Nu_am_stiut_ca_nu_e_binea