Deputatul Ochi ramane cu imunitate: Solicitarea DNA privind retinerea sa, RESPINSA in plenul Camerei [1]

Autor: Cristina Stefan

Camera  a respins, prin votul dat miercuri dupa-amiaza, in plen, solicitarea procurorilor DNA in privita incuviintarii retinerii si arestarii preventive a deputatului Ion Ochi

.

 

Astfel, conform anuntului facut in urma cu scurt timp de la tribuna Camerei, din cei 388 de deputati, au fist prezenti in sala, la momentul votului- care a fost unul secret, cu bile- 276. Cifrele arata ca au fost 260 de voturi valabil exprimate, 108 dintre acestea in favoarea solicitarii DNA si 152 impotriva.

Ca urmare, solicitarea DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului Ion Ochi nu a fost aprobata.

Va amintim ca procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au fosmulat solicitarea in cazul social democratului Ochi in urma opt zile, mai exact pe 21 aprilie. DNA il suspecteaza pe Ochi ca, in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov, ar fi savarsit fapte de luare de mita, dar si de “abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata”. Faptele in acuza ar avea legatura, printre altele, cu executarea unor lucrari de reparatii ale unui drum judetean -DJ 112D, pe portiunea ce leaga localitatile Prejmer si Lunca Calnicului.

Va amintim ca, anterior supunerii la vot a solicitarii, cererea DNA primise avia favorabil din partea Comisiei Juridice a Camerei.

sursa foto: cdep.ro


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Apr 2015 - 05:22
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=46432&titlu=Deputatul_Ochi_ramane_cu_imunitate__Solicitarea_DNA_privind_retinerea_sa__RESPINSA_in_plenul_Camerei