Inca un deputat salvat de la arestare preventiva [1]

Camera Deputatilor a dat un aviz nefavorabil cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului PSD Ion Ochi

. Au fost 108 voturi „pentru” si 156 „impotriva” solicitarii DNA. Au fost prezenti 276 de deputati, iar 4 voturi au fost anulate, transmite B1.ro.

Cine si cum a votat

Evident, dupa acest vot care, atentie, a fost legal, dar imoral, cele doua tabere , Putere si Opozitie se vor acuza reciproc ca nu au dat curs cererii DNA. Lucrurile sunt insa foarte simple si se poate observa cine a votat „pentru” si cine, „contra”. Se stie, votul a fost secret cu bile, fiind vorba de o persoana. Dar verificand sistemul de vot electornic din sesiunea clasica de voturi de la Camera, cu putine minute inainte scrutinul pentru deputatul Ion Ochi, s-au putut observa urmatoarele:

PSD (+ UNPR) – 130 de deputati prezenti PC + grup Tariceanu – 14 deputati prezenti PNL – 82 de deputati prezenti Minoritati – 13 deputati prezenti UDMR – 12 deputati prezenti Democrat-Populari (ex PPDD) – 10 deputati prezenti Neafiliati – 13 deputati prezenti

Se stie de asemenea ca PSD (+UNPR), PC+grupul Tariceanu, adica gruparile din arcul guvernamental sustin eliminarea arestarii preventive pentru infractiunile comise facar violenta, in Senat trecand chiar o propunere legislativa in acest sens. Vazand proportia majoritarilor din plen, este clar ca deputatii din partidele din arcul guvernamental sunt cei care au votat pentru „salvarea” lui Ochi.

Luni, la comisie s-a votat altfel

Comisia juridica a avizat, luni, favorabil solicitarea ministrului justitiei de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului PSD.

Au fost inregistrate 13 voturi pentru arestarea preventiva, 4 impotriva, 5 abtineri si un vot anulat, iar pentru retinere au fost 13 voturi pentru, 4 impotriva, 5 abtineri si unul anulat.

DNA a cerut, saptamana trecuta, Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a lui Ion Ochi, acesta fiind acuzat de luare de mita si abuz in serviciu.

Deputatul PSD este suspectat ca in perioada in care a fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov a aprobat contracte ”cu dedicatie”.


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Apr 2015 - 05:22
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=46426&titlu=Inca_un_deputat_salvat_de_la__arestare_preventiva