Liderul grupului PSD, dupa votul pentru Ochi: Deputatii au inceput sa aiba retineri sa voteze cererile DNA [1]

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Parlamentul a inceput sa respinga solicitarile venite din partea procurorilor, ultimul caz fiind cel al deputatului PSD, Ion Ochi

. Anterior, voturi similare au fost date pentru fostul ministru Laszlo Borbely – UDMR si senatorul Dan Sova – PSD. Pesedistii nu isi asuma votul, afirmand ca de la toate grupurile parlamentare s-a votat impotriva cererii DNA de retinere si arestare preventiva. Liderul de grup, Marian Neacsu, sustine ca si-a instruit colegii la grup sa voteze pentru cererea procurorilor, dar la vot nu s-a intamplat acest lucru. ”A fost vorba de un coleg de-al nostru, mi-e foarte greu sa spun ca o parte din colegii mei au votat pentru sau impotriva, se pare ca de data asta este mai corect, in lumina celor prezentate de domnul deputat, ca solicitarea este inoportuna”, a spus Neacsu dupa vot. Potrivit acestuia, un rol important l-a avut discursul lui Ion Ochi in fata colegilor deputati. ”Am urmarit opiniile neexplicite ale colegilor de la toate grupurile si cred ca expozeul a ridicat cateva semne de intrebare. Nu a fost un expozeu la fel de emotional ca in cazul domnului Borbely, dar cred ca de data asta argumentele juridice prezentate de domnul Ochi au generat acel nivel de emulatie pentru ca unii colegi sa nu voteze”, a incercat sa explice Neacsu votul colegilor de la PSD, care a tinut sa precizeze ca el a votat pentru cererea venita de la DNA.

El a precizat ca nu se poate arunca anatema pe un singur grup parlamentar. ”A arunca anatema numai pe un grup parlamentar este facil. Opinez ca au fost colegi din toate grupurile parlamentare. Colegi din toate grupurile parlamentare au retineri cand este vorba de asatfel de voturi. I-am recomandat sa mearga in instanta sa-si dovedeasca vinovatia, nevinovatia. Domnia sa a facut o astfel de intrebare, demisia este un act unilateral. Eu i-am recomandat sa faca ceea ce crede ca este mai bine pentru domnia sa. Nu am remarcat ca numai colegii mei din PSD au acea retinere. Retinere fata de noianul asta de proceduri, cand au venit numai pentru un parlamentar vreo sapte cereri, e posibil sa le fi ajuns lucrul acesta”, a conchis Neascu in expozeul despre retinerile parlamentarilor fata de cererile de retinere venite din partea procurorilor.

Citeste si Deputat la deputat nu-si scoate Ochi Citeste si Deputatul Ochi, dupa ce Comisia juridica a avizat favorabil cererea de arestare preventiva: Nu sunt vinovat, acest lucru fiind certificat de DNA in 2014 Citeste si Deputatul Ochi (PSD), acuzat de luare de mita: ”Sunt altceva decat stiti dumneavoastra cu oamenii astia cu coruptia”
Publicat de : ---
Data publicrii: 30 Apr 2015 - 05:22
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=46424&titlu=Liderul_grupului_PSD__dupa_votul_pentru_Ochi__Deputatii_au_inceput_sa_aiba_retineri_sa_voteze_cererile_DNA