Liberalii nu participa la „aniversarea” organizata de Ponta in Parlament [1]

Victor Ponta sarbatoreste 3 ani de la reusita motiunii de cenzura

. PNL nu participa. Ce vor face UDMR si UNPR? Catalin Predoiu spune lucrurilor pe nume

Apelul lui Ponta

Pe blogul personal si pe pagina sa de Facebook, Victor Ponta a anuntat ca luni 27 aprilie se implinesc 3 ani de la motiunea de cenzura care a schimbat guvernul MRU si a lansat urmatorul apel: „ii invit pe toti parlamentarii care au votat motiunea pe 27 aprilie 2012 sa participe luni, la Palatul Parlamentului, la evenimentul <<3 ani de la inceputul sfarsitului regimului Basescu-MRU-Predoiu>>. Evenimentul are loc de la ora 18:00, la sala I.I.C. Bratianu”. Dupa ce mai expune o serie de considerente – „Pentru mine, Uniunea Social Liberala a fost si va ramane cel mai important si puternic proiect politic al Romaniei” (aici Victor Ponta are perfecta dreptate, pentru ca daca nu ar fi trecut motiunea, nu ajungea premier dupa numai cateva zile) - premierul a publicat si lista celor 235 de senatori si deputati care au votat motiunea.

Liberalii spun „pas”

Asa cum era de asteptat, PNL nu va participa la „aniversarea” organizata de premierul Ponta. „E limpede pentru toata lumea ca nu putem participa, alaturi de PSD, la un asemenea eveniment. Si motivele sunt foarte multe. OUG 55 (ordonanta „Dragnea” care a dat liber traseismului alesilor locali) este una dintre temele care despart agendele celor doua partide. Ba, mai mult decat atat, incerc si fac un efort sa aduc aminte, de exemplu, de legea Rosiei Montana apropo de perioada USL, de rolul marginal pe care PSD-ul l-a atribuit PNL-ului in ecuatia vechii guvernari, de pozitiile diferite pe care le avem in legatura cu justitia in aceasta tara, de votul prin corespondenta si multe altele”, a declarat purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Ionut Stroe.

Ramane de vazut ce pozitie vor adopta UNPR, UDMR si deputatii minoritatilor nationale altele decat cea maghiara. Dupa cum se stie, parlamentarii celor 3 grupari amintite, nu au votat motiunea, cei mai multi fiind iesiti din sala. Reamintim, UNPR si UDMR se aflau in guvernul Ungureanu, cel care a fost rasturnat pe 27 aprilie 2012.

Antonescu tace, Predoiu replica taioasa

Crin Antonescu nu a comentat deloc initiativa lui Ponta. În schimb a facut-o Catalin Predoiu, care a reamintit ca si Victor Ponta a fost un exponent al regimului Basescu.

„Ponta a fost un parlamentar care facea cele mai penibile exercitii de lingusire pe langa Basescu si Boc ca sa intre in guvernele Boc. Ponta chiar a fost parte a regimului Basescu, a fost parte a coalitiei PSD-PDL, in timp ce Mihai Razvan Ungureanu si subsemnatul am fost ministri tehnocrati, sprijiniti politic de PNL si ulterior PDL. Ponta a fost unul dintre cei mai mediocri ministri politici pe care i-am vazut in cei patru ani de guvern, si am vazut multi”, a spus Predoiu, citat de Mediafax.

Actualul premier din „umbra” al PNL, a mai mentionat ca aniversarea caderii unui regim din care a facut parte, reprezinta pentru Ponta o ipostaza normala si a cvonchis: „trebuie sa-l intelegem, sa-l menajam si sa il dam afara de la guvern”.


Publicat de : ---
Data publicrii: 28 Apr 2015 - 05:32
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=46344&titlu=Liberalii_nu_participa_la_aaniversareaa_organizata_de_Ponta_in_Parlament