Deputatul Ochi, dupa ce Comisia juridica a avizat favorabil cererea de arestare preventiva: Nu sunt vinovat, acest lucru fiind certificat de DNA in 2014 [1]

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

”Eu nu sunt vinovat, iar acest lucru l-au certificat cei de la DNA, Brasov intr-o rezolutie data in 2014 unde, pe aceeasi fapta, am primit neinceperea urmaririi penale, adica pe abuz in serviciu”, a afirmat Ochi

.

Intrebat daca a intervenit pe langa un om de afaceri ca acesta sa primeasca contractul pentru drumul din Prejmer, iar contractul a fost semnat dupa ce a inceput executia, Ochi a spus ca nu va intra in detaliile din dosar.

”Nu va pot explica acest lucru acum, pentu ca sunt detalii din dosar. Dreptatea, din punctul meu de vedere si dupa tezele celor care s-au pronuntat asupra dreptatii, este un raport de convenienta intre lucruri care nu se schimba, indiferent de cei care stau in spatele lucrurilor si cei care analizeaza lucrurile, indiferent de timpul la care le analizeaza. Nu este vorba deloc de filosofie, este vorba de un lucru, niste fapte pe care noi, din Consiliul Judetean, le-am facut in 2011, care au constituit obiectul unui dosar de cercetare penala, s-a pronuntat DNA, nu au aparut elemente noi in acest dosar. Nu sunt fapte pe care sa le fi facut dupa plecarea mea de la CJ care sa motiveze in vreun fel retinerea sau arestarea”, a explicat deputatul PSD.

El a aratat ca solicitarea de retinerea si arestarea a sa este motivata de faptul ca are calitatea de parlamentar si ca este membru al unui partid politic aflat la guvernare. ”Asta nu este un motiv de substanta, care sa lipseasca de libertate un om”, a adaugat Ochi.

Ochi a mai spus ca nu s-a hotarat ce va spune parlamentarilor in plen si ca respecta votul colegilor.

”Nu am hotarat ce le voi spune colegilor in plen. Astazi s-a dat un vot pentru, e un vot pe care il respect, voi respecta si votul din plen. Nu ma sustrag de la a prezenta faptele in fata justitiei, de la judecata, dar nu-mi este totuna daca imi sunt sau nu respectate drepturile de cetatean”, a aratat Ochi.

”Suntem in situatia in care imi amintesc ca acum 36 de ani am dat examen de admitere in treapta I de liceu si a fost o fraza unde trebuia sa analizam partile de vorbire: «Imparat slavit e codrul», de Mihai Eminescu. Dupa examen, m-am dus sa ma consult cu profesorul meu de clasa, care era subiectul. El imi spune: «Cui i-ai pus intrebarea?» si eu am spus: «Cine este imparatul? Codrul». El a spus: «Dar de ce nu ai spus: Cine este codrul? Imparat». In situatia asta suntem acum. Trebuie sa stabilim exact daca se ia substantivul de pe primul loc sau nu”, a povestit Ochi.

Intrebat daca are un razboi cu liderul PSD de la Brasov, Constantin Nita, Ion Ochi a spus: ”Toate litigiile dintre membrii unui partid se solutioneaza potrivit legii de catre organele de conducere al partidului, nu trebuie sa analizeze DNA neintelegeri intre mine si membrii partidului. Eu stiu multe lucruri si le-am prezentat toate cu sinceritate in fata organelor de ancheta, aceeasi deschidere o am si acum, o sa merg cu sinceritate pentru ca sunt direct interesat in aflarea adevarului pentru ca se pune problema restrangerii liberatatii mele. Sunt comvins ca daca se va finaliza cu un rechizitoriu, voi demonstra in fasa instantei nevinovatia mea, dar sper sa nu se ajunga acolo. Nu am dat inca o declaratie la Brasov, acum dupa redeschiderea dosarului”.

Comisia juridica a Camerei a avizat, luni, favorabil solicitarea ministrului justitiei de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului PSD Ioan Ochi.

DNA a cerut, saptamana trecuta, Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului PSD Ion Ochi, el fiind suspectat ca in perioada in care a fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov a aprobat contracte cu dedicatie, el fiind acuzat de luare de mita si abuz in serviciu. .

Citeste si Deputatul Ochi (PSD), acuzat de luare de mita: ”Sunt altceva decat stiti dumneavoastra cu oamenii astia cu coruptia”
Publicat de : ---
Data publicrii: 28 Apr 2015 - 05:32
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=46335&titlu=Deputatul_Ochi__dupa_ce_Comisia_juridica_a_avizat_favorabil_cererea_de_arestare_preventiva__Nu_sunt_vinovat__acest_lucru_fiind_certificat_de_DNA_in_2014