Iohannis: Modificarea Statutului in Parlament, un lucru exceptional, partidele spun ca exista vointa [1]

Presedintele a aratat ca modificarea statutului deputatilor si senatorilor, prin punerea de acord cu Constitutia, este un ”lucru exceptional”, dupa sesizarea pe care a facut-o la Curtea Constitutionala

.

”Parerea mea, mai bine tarziu, decat niciodata”, a adaugat Iohannis.

Seful statului a mai spus ca a sesizat ca acest prilej nu a fost folosit pentru a accelera de a face mai transparente procedurile cu privire la cererile justitiei de incuviintare a urmaririi penale pentru parlamentarii ministri, pentru retinere, perchezitie si arestare la parlamentari”.

Potrivit sefului statului, ”lucrurile s-au miscat, in sensul modificarilor la statutul parlamentarilor si a Regulamentului senatului”.

”Sigur, este un proces, mai sunt pasi de facut si cred ca nu este neaparat nevoie de un acord intre partide, este nevoie de vointa politica. Astazi, toata lumea mi-a spus ca exista vointa politica si atunci am speranta ca lucrurile se vor misca si in continuare”, a mai afirmat presedintele Iohannis.

Presedintele a tinut sa mentioneze ca nu a cerut garantii partidelor, dar ca, ”din discutii, s-a ajuns la concluzia ca se doreste o accelerare si o transparentizare”. ”Astept rezultatele”, a adaugat el.

Seful statului s-a referit si la adoptarea de catre Senat a legii alegerilor locale. ”Am aflat ca legea privind alegerile locale a trecut, astazi, cu bine prin Senat, e un semn bun”, a mai spus el.

”Imi exprim speranta ca in aceasta sesiune, partidele vor duce la indeplinire lucrurile la care s-au angajat in fata cetatenilor, nu in fata mea”, a declarat Iohannis, adaugand ca acest lucru creeaza premisele legislative ale reformei institutiilor politice, asa cum le asteptam cu totii.


Publicat de : ---
Data publicrii: 21 Apr 2015 - 05:52
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=46221&titlu=Iohannis__Modificarea_Statutului_in_Parlament__un_lucru_exceptional__partidele_spun_ca_exista_vointa