Ponta: Mai am totusi foarte mult pana la incheierea mandatului [1]

Premierul Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat ca Parlamentul poate sa decida in privinta pensiilor speciale ale senatorilor si deputatilor

.

"Cred ca Parlamentul poate sa decida singur asupra acestui lucru. În ceea ce ma priveste, mai am totusi foarte mult pana la incheierea mandatului", a afirmat Ponta, luni, la sediul central al PSD.

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost depus pe 15 aprilie, la Parlament, dupa ce initiatorii au strans 256 de semnaturi.

Proiectul prevede ca un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi, dupa varsta de pensionare, o indemnizatie speciala de 4.000 de lei, cu un mandat ar primi 1.200 de lei in plus, iar cei cu doua mandate, aproximativ 2.400 de lei.

Întrebat in legatura cu proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari, presedintele Klaus Iohannis a spus ca i s-ar parea "un lucru exceptional daca in Parlament ar aparea ideea sa se dea pensii speciale pentru oamenii de cultura".

Victor Ponta a mai fost intrebat si saptamana trecuta ce parere are despre acest proiect. Premierul a evitat sa dea insa un raspuns clar: "Dati-mi voie sa vorbesc despre activitatea mea ca prim-ministru si cand mergeti la Parlament vorbiti cu colegii parlamentari".


Publicat de : ---
Data publicării: 21 Apr 2015 - 05:52
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=46199&titlu=Ponta__Mai_am_totusi_foarte_mult_pana_la_incheierea_mandatului