Presedintele Iohannis a promulgat legea care reintroduce pensiile de serviciu ale aviatorilor [1]

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr

. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila din Romania a fost semnat, luni, potrivit Administratiei Prezidentiale.

In luna aprilie, Camera Deputatilor a respins cererea de reexaminare a legii privind pensiile aviatorilor, formulata de fostul presedinte Traian Basescu, adoptand din nou, in calitate de for decizional, legea care prevede reintroducerea pensiilor de serviciu pentru personalul navigant profesionist.

Legea prevede ca aviatorii si personalul navigant beneficiaza de pensii de serviciu in cuantum de 80% din media veniturilor totale brute realizate in ultimele 12 luni de activitate anterioare lunii in care este depusa cererea de pensionare.

Prin respingerea cererii de reexaminare, plenul a pastrat forma legii asa cum a fost adoptata de cele doua Camere ale Parlamentului.

Proiectul de lege a fost adoptat de Parlament la sfarsitul anului trecut, dar a fost trimis spre reexaminare de fostul presedinte Traian Basescu pe motiv ca este discriminatoriu.

Seful statului a mai promulgat, luni, Legea pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 20/1994 privind masuri pentru reducerea riscului seismic al constructiilor existente si legea pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 13/2014 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare.

Citeste si TOP 10 cei mai bogati parlamentari care vor pensii speciale. Deputat PSD: „E un act de dreptate, suntem cel mai prost platiti din Europa” Citeste si SONDAJ. Sunteti de acord ca parlamentarii sa primeasca pensii speciale? Citeste si LISTA celor 255 de parlamentari care vor PENSII SPECIALE. Initiatori: E un drept firesc pentru cei care au fost in slujba cetatenilor Citeste si Deputatul Craciunescu, unul dintre cei 250 de alesi care vor sa-si dea PENSIE SPECIALA: „Cine are pensii mici ori n-a muncit toata viata, ori a muncit foarte putin la CAP”
Publicat de : ---
Data publicrii: 21 Apr 2015 - 05:52
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=46190&titlu=Presedintele_Iohannis_a_promulgat_legea_care_reintroduce_pensiile_de_serviciu_ale_aviatorilor