Senatorul liberal Nicolae Vlad Popa cere limitarea anchetelor la maximum 8 ore [1]

Sensibilizat de suferintele pe care le-ar fi indurat colegul sau de partid Dinu Patriciu in timpul anchetei de la sfarsitul saptamanii trecute, senatorul PNL Vlad Popa a decis sa faca o noua lege care sa reglementeze desfasurarea anchetelor.

Initiatorul doreste sa fie riguros stabilite drepturile celui anchetat si drepturile anchetatorului. Ancheta nu trebuie sa depaseasca 8 ore zilnic, persoana anchetata trebuie sa aiba dreptul la pauze de odihna, la hrana si la somn si, in nici un caz, ancheta nu trebuie sa aiba loc in timpul noptii. "In toate tarile civilizate, ancheta nu depaseste limitele fizice si psihice ale celui anchetat. A face altfel e un abuz", considera Vlad Popa, apreciind chiar ca Dinu Patriciu a fost anchetat dupa metodele fostei Securitati. Senatorul liberal considera chiar ca modul in care au actionat procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie care l-au interogat pe Patriciu constituie un exemplu negativ pentru procurorii de la nivel inferior. Popa sustine ca a discutat deja cu ministrul Justitiei, Monica Macovei, si cu ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, care si-au dat acordul pentru aceasta initiativa legislativa.
Publicat de : Mara STEFAN
Data publicării: 01 Iun 2005 - 08:25
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=4616&titlu=Senatorul_liberal_Nicolae_Vlad_Popa_cere_limitarea_anchetelor_la_maximum_8_ore