Demisia deputatului Marko Attila a ajuns la Parlament [1]

Demisia in original a deputatului Marko Attila a ajuns marti in Parlament, dupa ce, in urma cu doua saptamani, UDMR a trimis documentul prin fax

.

Sedinta de plen in care ar fi urmat sa se voteze incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatul UDMR Marko Attila a fost amanata dupa ce deputatii au plecat in vacanta de Paste mai repede.

A fost insa a doua amanare, dupa ce cu o saptamana in urma alesii au anuntat ca asteapta demisia in original a deputatului UDMR, in conditiile in care acesta a trimis o copie scanata a demisiei sale.

Deputatul este acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave in dosarul ANRP.

Pe 3 decembrie 2014, Camera Deputatilor a incuviintat arestarea preventiva a deputatului UDMR Marko Attila, in dosarul fostului sef al DIICOT Alina Bica, privind despagubirea acordata de ANRP pentru un teren supraevaluat din Capitala.

Deputatul UDMR a mai fost condamnat la sfarsitul anului trecut la 3 ani cu suspendare pentru retrocedarea ilegala a unei cladiri.

În luna decembrie, deputatul a fugit la Budapesta, avocatul sau declarand ca premierul ungar Viktor Orban i-a acordat protectie si azil politic.


Publicat de : ---
Data publicării: 15 Apr 2015 - 05:31
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=45974&titlu=Demisia_deputatului_Marko_Attila_a_ajuns_la_Parlament