Horia Georgescu a fost trimis in judecata, alaturi de ceilalti inculpati din dosarul ANRP [1]

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Procurorii anticoruptie au trimis in judecata opt inculpati din dosarul ANRP, in care au fost arestati inclusiv fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, si deputatul PNL Theodor Nicolescu

. In plus, DNA a trimis in judecata si cei patru experti evaluatori, inculpati in acelasi dosar.

Potrivit unui comunicat DNA, Theodor Nicolescu este acuzat de luare de mita in forma continuata, trei infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave.

Alaturi de el au fost trimisi in judecata Ingrid Zaarour, Mihnea Remus Iuoras, Ingrid Luciana Popa Mocanu, Remus Virgil Baciu, Horia Georgescu, Marko Attila si Constantin Catalin Canangiu, toti fiind acuzati de trei infractiuni de abuz in serviciu.

"Inculpatii Ingrid Zaarour, Baciu Remus Virgil, Marko Attila-Gabor, Iuoras Mihnea-Remus, Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, Georgescu Horia, Canangiu Constantin-Catalin Si Nicolescu Theodor Catalin au fost, in perioada 2008, membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor. In acea calitate, cei 8 inculpati au emis, in cazul a trei dosare (nr.13653/FFCC/2008, nr.26600/CC/2006 si nr.8745/CC/2006) titluri de despagubire, pe baza unor rapoarte de evaluare contrare Standardelor Internationale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piata a imobilelor si contrare prevederilor art.13, art.10 alin.6 si 7 din Legea nr.247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei. Scopul acelor demersuri a fost supraevaluarea imobilelor mentionate, ceea ce a adus un prejudiciu bugetului de stat si a asigurat avantaje patrimoniale unor persoane, cesionari ai drepturilor litigioase", se arata in comunicatul DNA.

De asemenea, au fost trimisi in judecata si expertii evaluatori Gheorghe Visoiu si Alexandru-Florin Hanu, Neculai Nistor si Dorin-Cornel Drula. Primii doi sunt arestati preventiv, iar ultimii doi sunt arestati la domiciliu. Cei patru vor fi judecati pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul. In plus, Alexandru-Florin Hanu este acuzat si de luare de mita.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunerea de a se mentine masurile preventive si asiguratorii luate in cursul urmaririi penale.

 

Citeste si Horia Georgescu ramane in arest preventiv Citeste si Deputatul PNL Theodor Nicolescu, arestat in dosarul ANRP
Publicat de : ---
Data publicării: 10 Apr 2015 - 06:05
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=45960&titlu=Horia_Georgescu_a_fost_trimis_in_judecata__alaturi_de_ceilalti_inculpati_din_dosarul_ANRP