Ponta e premierul carei tari? Ca al Romaniei nu prea pare sa fie [1]

Sloganul de campanie al PSD ar trebui modificat in „Mandri ca suntem romani si mandri ca suntem la cheremul* strainilor“

. Nu este o vorba goala, ci ne bazam pe argumente recente din mandatul de premier al lui Ponta:

- In urma cu cateva zile, o numeroasa delegatie din Turcia a poposit, in interes de afaceri, la Palatul Victoria. In interes de afaceri pentru Turcia, caci Ponta nu s-a laudat la final cu vreo reusita concreta pentru Romania, desi avea pentru ce sa se bata. Fiindca tot e la moda chestiunea cu scaderea TVA la carne, de ce nu s-a gandit Ponta sa le ceara membrilor delegatiei turce sa nu mai fie interzis traficul prin Turcia al carcaselor de animale (vita, oaie) provenind din Roma- nia care merg spre tarile arabe? De ce nu a cerut Ponta sa fie stopata de autoritatile turce aceasta decizie aberanta, cata vreme este vorba doar de trafic, in conditiile in care in Europa, care a pus, de fapt, embargoul pe limba albastra, pe creier de vaca nebuna, se pot chiar si comercializa respectivele carcase Made in Romania, nu doar tranzita? Preocupat sa suga din sugiucul lui Erdoğan, Ponta a uitat de carnea romaneasca.

-  Luna trecuta, la Camera Deputatilor a venit o scrisorica nervoasa, din partea Ambasadei Austriei, in care li se atragea atentia parlamentarilor romani sa nu cumva sa treaca o anumita lege, mai exact, propunerea legislativa nr. 85/2015. (Foto 1) Ce prevede acea propunere legislativa? Sa se creeze un corp independent al expertilor si al evaluatorilor auto (CEETAR), inlaturandu-se astfel sutele de mii de situatii in care companiile de asigurari ii insala pe soferii din Romania care sunt implicati in accidente auto. V-am povestit in repetate randuri in revista Kamikaze despre necesitatea unui astfel de corp independent, am povestit si la Realitatea TV. Ideea este ca prin crearea CEETAR ar primi o puternica lovitura mafia din asigurari. Apropo de asta, ce credeti ca spune scrisorica de la Ambasada Austriei adresata Parlamentului Romaniei? Ca respectiva ambasada este foarte interesata ca acea lege sa nu treaca, avand in vedere ca mai multe companii austriece de asigurari s-au plans ca le-ar afecta castigurile. Si mai spune ceva foarte interesant: ca Guvernul Romaniei nu o sustine. (Foto 2) Deci Ambasada Austriei vine sa spuna Parlamentului Romaniei ca Guvernul Romaniei nu sustine o anumita propunere legislativa din Roma- nia! Haios, nu? Ca sa nu bata la ochi prea de tot, Ambasada Austriei se arata foarte ingrijorata de ce s-ar intampla cu soferii din Romania daca ar trece acea lege. Daca tot este asa de bine informata si profesionista Ambasada Austriei incat stie ce va sustine Guvernul Romaniei si mai si face pe avocatul Guvernului Romaniei, cum de nu stie Ambasada Austriei la ce bataie de joc sunt supusi cetatenii Romaniei care au de-a face cu companiile de asigurari (austriece sau de alta sorginte) care ar trebui sa-i despa- gubeasca in urma accidentelor auto? Sau partea aia nu-i convine Ambasadei Austriei s-o vada?

-  Si tot cu Austria. Saptamana trecuta, ANAF a inchis in draci brutarii, restaurante, pescarii pentru neplata unor sume cat un bilet de tramvai. Deci in guvernarea Ponta e nasol ca o firmulita romaneasca sa nu dea la stat cinci lei. Dar in aceeasi guvernare a fost absolut normal ca o companie straina mare, OMV, sa fie scutita de plata unor redevente mai mari pentru petrolul si gazele pe care le ia din Romania. La privatizare, in 2004, s-a spus clar in legea data de Parlamentul Romaniei ca redeventele se vor renegocia in 2014. Or, Ponta a amanat anul trecut aceasta renegociere la care-l obliga o lege data de Parlamentul Romaniei. Cum de nu a mai sesizat Ambasada Austriei ca Guvernul Romaniei incalca o lege data de Parlamentul Romaniei? Nici nu a mai observat Ambasada Austriei o legatura ciudata, si anume faptul ca in Guvernul Ponta a fost pus ministru al Energiei tinerelul Razvan Nicolescu, ajuns in postura asta din pozitia de director de Afaceri Publice al OMV. Nu i s-a parut suspect Ambasadei Austriei nici faptul ca, dupa ce a amanat renegocierea redeventelor, deci dupa ce si-a facut treaba, Nicolescu a plecat din guvern si a ajuns sa se laude ca lucreaza la Deloitte. (Foto 3) Ma rog, dupa cum scrie in engleza ex-ministrul Nicolescu, mai degraba s-a dus sa cerseasca la Deloitte (to beg = a cersi, beginning, dar cu un singur „g“ = inceput). Nu intamplator punem si acest anunt al unui fost ministru care se lauda intr-o engleza cu greseli ca a ajuns la Deloitte. Vrem sa ajutam Ambasada Austriei, pe care o vedem atat de preocupata de soarta poporului roman, sa prinda un fir. Bunaoara, sa verifice daca nu cumva in ianuarie-februarie Deloitte a publicat taman un raport de audit din care rezulta ca Romania nici nu ar trebui sa creasca redeventele la petrol si gaze, ca sunt bune asa cum sunt acum. Ar fi o coincidenta perfecta: Nicolescu, de la OMV in Guvernul Ponta si apoi la Deloitte, traseu perfect de pierdut redevente. Daca observa aceasta coincidenta, sigur Ambasada Austriei scrie Parlamentului Romaniei, ba si presedintelui Iohannis, direct in germana. Ca pe Ambasada Austriei tare o mai preocupa soarta poporului roman. Desigur, asta de cand romanii i-au tinut pe turci sa nu rada Viena de pe fata pamantului. Asteptam cu interes o scrisoare din partea Ambasadei Austriei care sa ne spuna daca nu cumva l-a angajat la ei in tara premier pe Ponta, dupa cum lucreaza.

ALEXANDRU CAUTIS

* In revistele pentru adulti, sloganul va putea fi adaptat: „Mandri ca suntem romani si mandri ca suntem la mataranga strainilor.”

1.

 

 

 

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

3.


Publicat de : ---
Data publicrii: 10 Apr 2015 - 06:05
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=45958&titlu=Ponta_e_premierul_carei_tari?_Ca_al_Romaniei_nu_prea_pare_sa_fie