Deputatul UDMR Marko Attila, o noua amanare [1]

Deputatii au plecat in vacanta de Paste mai repede, astfel ca sedinta de plen in care ar fi urmat sa se voteze incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatul UDMR Marko Attila a fost amanata

.

Este a doua amanare, saptamana trecuta alesii anuntand ca asteapta demisia in original a deputatului UDMR, in conditiile in care acesta a trimis o copie scanata a demisiei sale.

Deputatul este acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave in dosarul ANRP.

Pe 3 decembrie 2014, Camera Deputatilor a incuviintat arestarea preventiva a deputatului UDMR Marko Attila, in dosarul fostului sef al DIICOT Alina Bica, privind despagubirea acordata de ANRP pentru un teren supraevaluat din Capitala.

Deputatul UDMR a mai fost condamnat la sfarsitul anului trecut la 3 ani cu suspendare pentru retrocedarea ilegala a unei cladiri.

În luna decembrie, deputatul a fugit la Budapesta, avocatul sau declarand ca premierul ungar Viktor Orban i-a acordat protectie si azil politic.

Un vot asupra solicitarii DNA ar urma sa de dea saptamana viitoare, cel mai probabil joi.


Publicat de : ---
Data publicării: 09 Apr 2015 - 05:34
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=45904&titlu=Deputatul_UDMR_Marko_Attila__o_noua_amanare